Anlık Bildirim

iPhone 13 ile 5G pazarında işler kızışacak

iPhone 13 satışlarının rekor kıracağı beklentisi 5G pazarını da hareketlendirdi. Analizler Apple’ın bu yıl pazarda büyük bir paya ulaşacağını tahmin ediyor.

iPhone 13 5G Tam Boyutta Gör

Trilyon dolarlık pazar haline gelmesi beklenen 5G teknolojileri haliyle büyük bir rekabetin de fitilini ateşledi. Çinli üreticilerin yanında Apple da 5G pazarında önemli bir söz sahibi olmanın arefesinde. 

iPhone 13 iddialı olacak

Counterpoint Research raporlarına göre 2021 yılında 5G uyumlu akıllı telefon sevkiyatları 605 milyon rakamına ulaşacak. Bunun 200 milyonu ise iPhone satışlarından gelecek. Yani segmentin üçte biri Apple’ın eline geçmiş olacak. 

Rakip firmaların kısmen 5G telefon stratejisinin tersine Apple tüm modellerinde 5G özelliğini kullanıyor. Bu sayede satılan telefonların hepsi 5G uyumlu hale geliyor. 2020 yılında iPhone 12 serisi 5G kategorisinin yüzde 24’üne hâkim olmuştu. iPhone 13 ile birlikte 2021 yılı rekorlara sahne olacak. 

5G pazarında ilk çeyreği Apple zaten yüzde 30 pay ile kapatmıştı. İkinci ve üçüncü çeyreklerde bunun biraz azalması beklense de iPhone 13 satışları belirleyici bir faktör. Xiaomi, Samsung, Oppo gibi devlerin ise bu noktada biraz daha uygun fiyatlı 5G telefonlar ile payını arttırmaya çalıştığı görülüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim