Anlık Bildirim

iPhone 13, entegre parmak izi sensörüne sahip 120Hz ekranla gelebilir

Geçtiğimiz aylarda iPhone 12 serisini tanıtan Apple, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yayınlanan yeni raporlar iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin ekran özelliklerini ortaya koyuyor.

iPhone 13, entegre parmak izi sensörüne sahip 120Hz ekranla gelebilir Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Apple'ın iPhone 12 serisinin tanıtmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçti ancak iPhone 13 modelleri ile ilgili sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Yeni bilgiler, cihazlarda yer alacak ekranın özellikleri ile ilgili.

Apple'ın iPhone 12 modellerinde 120Hz ekran kullanmamasının sebebi olarak, cihazların ekranında henüz LTPO teknolojisine geçiş yapılmamış olması gösteriliyordu. Ancak şirket önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iPhone 13 modellerinde daha düşük güç tüketimi yapan ve piksellerin birbirinden bağımsız olarak açılıp kapatılabildiği LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) kullanacağı bildirildi.

Sektörde LTPO panelli ilk cihazların Samsung Galaxy Note 20 Ultra ve Z Fold 2 olduğunu hatırlatalım. Bu bilgiler ışığında da iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin 120Hz ekran ile gelmesine kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz.

iPhone 13, entegre parmak izi sensörüne sahip 120Hz ekranla gelebilir Tam Boyutta Gör

Ekrana gömülü parmak izi sensörü

Ayrıca gelecek yılın amiral gemisi Apple akıllı telefonların, güç tüketiminin yüzde 20'ye kadar azaltabilecek "Her Zaman Açık Ekran" desteği alacağı da söyleniyor. The Elec'in son raporu, iPhone 13 OLED panellerinin çoğunu Samsung'un tedarik edeceği yönünde. Kalan kısım ise Apple kalite standartlarını karşılayacak şekilde test edilmeleri koşuluyla LG ve BOE arasında bölünecek.

iPhone 13, entegre parmak izi sensörüne sahip 120Hz ekranla gelebilir Tam Boyutta Gör

Ayrıca iPhone 13'ün, daha önceki bir sızıntıyı da doğrulayan şekilde, ekrana gömülü bir parmak izi sensörü barındıracağı ve yaklaşan amiral gemilerinin hem Face ID hem de Touch ID ile geleceği de sızan bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22714 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 13 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim