Anlık Bildirim

iPhone 13 Pro'nun maliyeti hesaplandı: iPhone 12 Pro'dan 22 dolar fazla

Apple'ın yeni iPhone 13 Pro serisi için parçalara daha fazla para harcadığı ortaya çıktı. İşte TechInsights uzmanlarının yaptığı hesaplamaların sonucu.

iPhone 13 Pro'nun maliyeti hesaplandı: iPhone 12 Pro'dan fazla Tam Boyutta Gör

TechInsights, iPhone 13 Pro'yu parçalarına ayırdı ve Apple'ın yeni amiral gemisi akıllı telefonunun tüm bileşenlerinin maliyetini hesapladı. Yeni cihaz şirkete geçen yılki iPhone 12 Pro'dan biraz daha pahalıya mal oluyor.

TechInsights, iPhone 13 Pro'nun 256 GB modelini inceledi. Akıllı telefonu demonte eden mühendisler, daha yeni olan LPDDR5 standardı piyasada uzun süredir kullanılmasına rağmen akıllı telefonda 6 GB LPDDR4X RAM keşfettiler. Ayrıca, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modelleri aynı video çiplerine sahip, ancak çekirdek sayıları farklı.

iPhone 13 Pro'nun maliyeti hesaplandı: iPhone 12 Pro'dan fazla

Şirket, A15 işlemci ve ses yükselticileri de dahil olmak üzere kendi çiplerinin çoğunu kullanıyor. Diğer bileşenler ise Qualcomm, KIOXIA, NXP, STMicroelectronics, USI, Qorvo ve Broadcom tarafından sağlanmakta.

Artan maliyete rağmen iki cihaz da aynı fiyatla satışa çıktı

iPhone 13 Pro için malzeme ve bileşenlerin maliyeti yaklaşık 570 dolar, bu da Apple'ın iPhone 12 Pro'ya harcadığından biraz daha fazla. Zira şirket iPhone 12 Pro'yu 548 dolara mal etmişti ve iPhone 13 Pro ile aradaki fark 22 dolar. Fiyat artışının, daha pahalı çip, NAND bellek ve görüntü alt sisteminin yanı sıra ana gövdenin artan maliyetinden kaynaklandığı belirtiliyor.

iPhone 13 Pro'nun maliyeti hesaplandı: iPhone 12 Pro'dan fazla

Apple, iPhone 13 Pro'yu geçen yılki iPhone 12 Pro ile aynı olan 999 dolar başlangıç fiyatıyla Eylül ayında piyasaya sürdü. Yeni bir seçenek olarak sunulan 1 TB depolama seçeneği ise akıllı telefonun fiyatını 1.499 dolara kadar çıkarıyor.

Ancak Apple'ın her telefondan bu kadar kâr etmediğini söylememiz gerek. Zira TechInsights'ın yaptığı araştırmaya patent ücretleri, yazılım geliştirme, montaj, paketleme, reklam ve lojistik gibi diğer maliyetler dahil edilmememiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim