Anlık Bildirim

iPhone 14 modellerinin hepsi 120 Hz LTPO OLED ekrana sahip olacak

Apple'ın önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iPhone 14 ailesinin tüm üyeleri 120 Hz LTPO OLED ekranla donatılacak. Kore basınına yansıyan haberlere göre panel üretimine LG de destek verecek.

iPhone 14'ün özellikleri Tam Boyutta Gör

Apple'ın iPhone 13 serisini duyurmasına sadece birkaç ay kaldı. Şirket Eylül ayında yeni akıllı telefonlarını sahneye çıkarmaya hazırlanoyor. Bununla birlikte gelecek nesil iPhone modelleri hakkındaki detaylar da internet sızmaya başladı.

Daha önceki raporlarda iPhone 13 serisi akıllı telefonların sadece Pro versiyonlarında 120 Hz tazeleme oranına sahip LTPO OLED ekran kullanılacağı bildirimişti. Bunun ana nedeni ise Samsung'un yeterli sayıda ekran üretememesiydi. iPhone 14 serisi ile durum değişecek.

Koreli basın kuruluşu The Elec'in haberine göre LG de önümüzdeki yıl itibarıyla Apple için LTPO OLED panel üretmeye başlayacak. Şirketin LTPO ekran üretimi için gerekli ekipmanları satın almak için Avaco ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

iPhone 14'ün özellikleri Tam Boyutta Gör

LTPO ekranın avantajı ne?

LG'nin devreye girmesi ile birlikte panel tedariğindeki sıkıntı ortadan kalkacak. Böylelikle iPhone 14 serisinin tamamı 120 Hz tazeleme oranı sunan LTPO OLED ekranla donatılabilecek. LG bu konuda Apple'dan büyük bir sipariş almayı bekliyor.

LTPO, Apple tarafından geliştirilen ve ilk olarak Apple Watch Series 4 ile görücüye çıkan bir teknoloji. Ana avantajı ise tazeleme oranını dinamik olarak değiştirebilmesi. Yenileme hızını ekranda görüntülenen içeriğe bağlı olarak değiştirdiği için güç tüketimini azaltıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6931 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim