Anlık Bildirim

iPhone kullanan kişi sayısı 1 milyarı aştı

Apple analisti Neil Cybart, iPhone kullanan kişi sayısının 1 milyarı geçtiğini açıkladı. Deneyimli analiste göre bu başarının sırrı yüksek kitle sadakati ve eski modellere verilen uzun süreli destek.

iPhone kullanan kişi sayısı 1 milyarı aştı Tam Boyutta Gör

Dünyaca ünlü Apple analisti Neil Cybart, Apple'ın geçtiğimiz ay 1 milyar aktif iPhone kullanıcısı sayısına taşına ulaştığını açıkladı. Deneyimli analiste göre piyasaya sürüldükten 13 yıl sonra bile iPhone en popüler ve en çok satan akıllı telefon olmaya devam ediyor.

Cybart, Apple'ın yüksek kitle sadakati ve eski modellere verdiği uzun süreli destek nedeniyle bu sonuca ulaşmayı başardığı görüşünde. Kendisi iPhone kullanıcılarının çoğunun model yükseltirken yine Apple markalı bir cihaz tercih ettiğini, eski telefonlarını ise bir akrabalarına verdiklerini veya yeniden sattıklarını söylüyor.

iPhone kullanan kişi sayısı 1 milyarı aştı Tam Boyutta Gör

iPhone satış rakamları 2 yıldır açıklanmıyor

Hatırlayacağınız üzere Apple, 2018 yılında iPhone satış rakamlarını açıklamayı bırakmıştı. Spekülasyonlar şirketin satışlarda düşüş yaşandığı için böyle bir karar aldığı yönündeydi. Cybart, iPhone kullanıcı sayısının satış adediyle ölçülemeyeceğini belirtti.

Apple her yıl 20 ila 30 milyon yeni iPhone kullanıcısı çekmeye devam etse de yeni kullanıcıları kapsayan toplam iPhone satışlarının yüzdesi sürekli olarak düşüyor. 2020 mali yılında yeni kullanıcılara yapılan iPhone satışlarının toplam iPhone satışlarının %20'sinden daha az olması bekleniyor. Ve bu da şirket adına rekor bir düşüş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7642 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim