Anlık Bildirim

Apple: Eski bataryası olan telefonların hızını düşürüyoruz

Eğer iPhone modeliniz eskiyse ve artık batarya kapasitesi de azaldıysa bundan sonra işlemcinin mevcut en yüksek hızına çıkması imkânı olmayacak gibi görünüyor...

Uzun yıllardır Apple’ın iPhone modelleri eskidikçe iOS güncellemeleri ile birlikte hızı düşürdüğü ve kullanıcıları yeni iPhone almaya zorladığı dile getiriliyor. Artık Apple da bunu doğruladı ancak durum biraz farklı.

Kapanmalara karşı önlem

Firma, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engellediklerini belirtti.

Geçen yıl iOS 10 işletim sistemi ile birlikte iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE modellerine bir güç yönetim yazılımı entegre edildi. Bu yazılım batarya durumunu sürekli gözlemleyerek eski kapasitesini kaybettiğinde sisteme müdahale ediyordu. iOS 11.2 ile birlikte iPhone 7 modellerinde de bu yazılım aktif hale geldi. Eğer cihazın bataryası yenisi ile değişirse bu kez kısıtlama kaldırılıyor.

Primate Labs tarafından yapılan testler de bunu doğruluyor. Enerji sağlamakta yetersiz kalan eski bataryaların olduğu telefonlarda güncelleme öncesinde pik hız seviyeleri görülürken şimdi hızlar biraz daha dengelenmiş durumda. Bu sistem daha çok bataryanın yüzde 70 altına düştüğü durumlarda söz konusu kısıtlamayı devreye alıyor.

Elbette bunun anlamı hızın tamamen düşürülerek telefonun kullanılmaz hale getirilmesi demek değil. Bu konu halen şehir efsanesi olma özelliğini koruyor. Bu noktada Apple’ın daha önceden gerekli açıklamaları yaparak kullanıcıları bilgilendirmesi gerekirdi ve böylece büyük tepkiler de doğurmazdı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19605 kez okundu.
132 kişi, toplam 141 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, old iphones ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim