Anlık Bildirim

Apple artırılmış gerçeklik desteğine sahip akıllı gözlük geliştiriyor

Artırılmış gerçeklik teknolojisine uzun süredir ilgisi olduğu bilinen Apple’ın bu konudaki çalışmalarına hız verdiği ve iPhone ile uyumlu akıllı gözlük geliştirdiği belirtiliyor.
Yakın zamanda Pokemon Go’nun artırılmış gerçekliğin gücünü ortaya çıkardığını ifade eden Apple CEO’su Tim Cook, bu teknolojiye yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtmişti. Geride bıraktığımız eylül ayında ise artırılmış gerçekliğin sanal gerçekliğe nazaran daha büyük bir potansiyel taşıdığını söyleyen Cook, böylelikle şirketin gelecek planları hakkında ilk sinyalleri verdi.
Bloomberg’te yer alan habere göre giyilebilir teknolojiler konusunda Apple Watch’un ötesine geçmek isteyen teknoloji devinin Google Glass benzeri akıllı gözlük projesi üzerinde yoğun mesai harcadığı iddia ediliyor. Hatta artırılmış gerçeklik pazarının geleceğini derinlemesine araştırdığı ifade edilen Apple’ın, iPhone ile kablosuz bağlantı üzerinden uyumlu şekilde çalışacak ve telefondaki bildirimleri göz önüne getirecek gözlük geliştirdiği dile getiriliyor.
Daha önce 3D haritalama ve artırılmış gerçeklik yazılımı konularında hizmet veren Metaio, PrimeSense ve Flyby gibi şirketleri satın alan Apple’a yönelik yayınlanan son iddiaların gerçeğe dönüşme ihtimali oldukça yüksek. En erken 2018 yılında karşımıza çıkması beklenen akıllı gözlüğün otomobil cephesindeki çalışmalarda olduğu gibi ertelenme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. 
* Haberde kullanılan görsel temsilidir.

Guiness Rekorlar Kitabı'na giren yerli drone: 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim