Anlık Bildirim

iPhone 7 işlemcisinin üreticisi tek başına TSMC olabilir

A8 ve A9 işlemcinin üretim sürecini Samsung ile birlikte paylaşan TSMC, iPhone 7’nin işlemcisinin tüm üretimini tek başına üstlenebilir. İşte konuya ilişkin detaylar:
Tayvanlı yarıiletken üreticisi TSMC, iPhone 7’de de kullanılması beklenen ve A10 olarak adlandırılacağı düşünülen işlemcinin tek üreticisi olabilir. Apple ile bu konuda anlaşmaya vardığı konuşulan TSMC’nin bu yükün altından kalkıp kalkamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

TSMC tarafından gelen haberlere göre Tayvanlı şirket, 10 nanometre işlem sürecine Haziran 2017 itibariyle başlamış olacak. Başlangıçta tam kapasite çalışamayacak olan TSMC, etkin performansa 2017 yılı ile başlamış olacak. Bunun ihtiyaç ölçeğinde mi yoksa fabrika kapasitesinde alınmış bir karar mı olduğu ise bilinmiyor.

Şayet TSMC Apple’ın A10 işlemcilerinin üretimi için tek isim olacaksa 2016 yılı içinde 40 Milyon adete yakın bir üretimi gerçekleştirmiş olmak zorunda. Apple 2015 yılı son çeyreğinde 48 Milyon 46 Bin adet iPhone satışı gerçekleştirmiş. Bunun büyük çoğunluğunun 6s ve 6s Plus olduğu düşünülürse TSMC’nin üzerindeki yük açıkça ortaya çıkmış olacaktır.

A9 işlemcilerde Samsung tarafından üretilen versiyonun performans anlamında TSMC tarafından üretilenden daha kötü olduğunun ortaya çıkması ciddi anlamda ses getirmişti. Gerçi Apple bu noktada kaybın %2 - %3 seviyelerinde olduğunu iddia etse de bu kullanıcıları tatmin edici bir açıklama olmamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim