Anlık Bildirim

İran ilk yerli aşısını duyurdu

İran yakın zamanda İran Devlet Televizyonu'ndan yaptığı resmi açıklamayla ilk yerli aşısının kullanımına izin verdiğini açıkladı. Bu yeni aşıyla bölgedeki diğer ülkelerin de aşılanması planlanıyor.

İran'ın yerli aşısı Tam Boyutta Gör

İran Devlet Televizyonu ülkenin, Covid-19'a karşı kullanılacak ilk yerli aşısınının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu. Bilindiği üzere Ortadoğu'daki birçok gelişmemiş ve gelişmete olan ülke açısınad Covid-19 aşılarının gelip gelemeyeceği büyük bir muammaydı. İran'ın bulduğu aşı bu anlamda bölgedeki ülkerin aşılanmasına yardımcı olabilir. 

Sağlık Bakanı Saeed Namaki yaptığı açıklamada İran COVIran Barekat'ın kullanma izninin daha dün verildiğini aktarıyor. İran ilaç şirketi Shifafarmed, aşının inaktive edilmiş aşı mantığıyla geliştirildiğini ve güvenlik, etkinlik çalışmalarının Aralık ayı sonlarından beridir yapıldığını bildirdi. Bunun yanında resmi açıklamada Bakan Namaki İran ve Küba'nın ortaklaşa üretmiş olduğu aşının da önümüzdeki hafta ülkenin aşı paketine katılacağını duyurdu. 

Daha önce yetkililerin ağır Amerikan yaptırımlarının İslam Cumhuriyeti'nin kitelesel aşı çabalarını engelleyeceğini iddia etmesiyle İran'ın yerel aşı araştırması aciliyet kazandı. İran'ın zenginlikleri ne olursa olsun, diğer ülkelere dağıtmak için tasarlanmış uluslararası bir girişim olan COVAX'a katılım da dahil, hiçbir kuruluş yardım için İran'a yanaşmak istemiyor. Çünkü Amerika yaptırımlarından çekiniyorlar. Bu anlamda yerli aşının üretilmesi büyük bir çözüm olmuşa benziyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8413 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, iran ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim