Anlık Bildirim

İsrail'de yayınlanan Samsung Galaxy Tab 10.1 reklamı İran'ı öfkelendirdi

Güney Kore merkezli akıllı telefon ve tablet üreticisi Samsung, 10.1-inç ekranlı tableti Galaxy Tab 10.1'in satışlarını güçlendirmek adına daha önce pek çok ilginç reklamla karşımıza çıkmıştı. Ancak İsrail televizyonlarında yayınlanan son reklam İran ile Samsung arasındaki ticari ilişkileri tehlikeye atmaya yetti.
İsrail'de yayınlanan reklamda, kadın kılığına girmiş dört erkek İsrailli bir ajana denk geliyor ve ajanın tabletini incelemeye koyuluyorlar. İnceleme esnasında ekranda yanlış bir yere dokunmalarıyla arka plandaki tesis havaya uçuyor.
İran'a göre reklam aracılığıyla, İsrail'in nükleer tesisleri kolayca imha edebilecek ve bilim adamlarına suikast düzenleyebilecek kadar güçlü olduğu ima ediliyor. Bu duruma öfkelenen İran yönetimi Samsung ile gerçekleştirilen ticari ilişkileri askıya almayı planlıyor. Arsalan Fat'hipour'a göre Samsung'un en kısa süre içinde İran devletinden özür dilemesi gerekiyor. Öte yandan Fat'hipour, özrün tek başına yeterli olamayacağını savunuyor.
Samsung'un Tahran'daki halkla ilişkiler sorumlusu Elaheh Taheri, yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi için yoğun çaba sarfetmiş. Taheri, perşembe günü düzenlediği basın açıklamasında muhabirlere reklamın firma ile hiçbir alakasının olmadığını, reklamın İsrailli televizyon kanalı Hot tarafından hazırlandığını belirtmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10089 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim