Anlık Bildirim

İstanbul Fırkateyni 23 Ocak'ta deniz indirilecek

MİLGEM Projesi kapsamında büyük çoğunlu yerli imkanlarla üretilen İstanbul Fırkateyni, havuz testleri için 23 Ocak'ta denize indirilecek. İstanbul Fırkateyni 2023'te hazır olacak.

İstanbul Fırkateyni 23 Ocak'ta deniz indirilecek Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin denizlerdeki yerli gücünü artırma amacıyla MİLGEM projesi kapsamında geliştirilen 5. gemi İ sınıfı İstanbul Fırkateyni, havuz testleri için 23 Ocak’ta denize indirilecek.

Geminin fiziksel yapısı tamamlandı. Sırada elektronik sistemler, silah sistemleri ve teknolojik sistemlerin hazırlanması kaldı. 23 Ocak’ta denize indirilecek geminin geliştirme çalışmaları sürecek ve 2023’te Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

İstanbul Fırkateyni özellikleri

Ada sınıfı ilk dört gemi TCG HEYBELİADA, TCG BÜYÜKADA, TCG BURGAZADA ve TCG KINALIADA olarak adlandırıldı. İ sınıfı fırkateyn TCG İstanbul ise Ada sınıfı korvetlere kıyasla daha gelişmiş savunma kabiliyeti daha uzun, etkin silahlar ve yüksek seyir siası özellikleriyle öne çıkıyor. Yaklaşık 10 metre daha uzun.

Hava Savunma Harbi başta olmak üzere tüm temel harp nevilerine ilişkin sensör ve silahlara sahip olacak. Hedeflerin tespiti, konumunun belirlenmesi, sınıflandırılması, teşhisi ve imhasını gerçekleştirebilecek ve Deniz Topçu Ateşi Desteği sağlayabilecek konfigürasyona sahip olacak.

MİLGEM kapsamında teslim edilen ilk 4 gemide yüzde 72 yerlilik oranı (ana tahrik sistemi dışında) yakalanmıştı. TCG İstanbul’da ise en az yüzde 75 yerli olması hedefleniyor. Geminin ana yüklenicisi STM, ana iş ortakları ise ASELSAN ve HAVELSAN. Gemide kullanılacak parçalar için 80 civarında alt yüklenici firma üretim yapıyor. Alt yüklenicilerin üçte ikisi yerli firmalardan oluşuyor.

İstanbul Fırkateyni, havuz testleri için 23 Ocak’ta denize indirilecek. Mayıs 2022’de liman kabul testleri, Ocak 2023’te seyir kabul testlerine başlanacak. 2023’ün sonuna doğru Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi hedefleniyor.

Tam Boy : 113.2 metre
Su Hattı Boyu : 105.2 metre
Azami En : 14.40 metre
Draught : 4.05 metre
Tonaj (Deplasman) : 3000 ton 
Azami Hız : 29+ knot
Ekonomik Hız : 14 knot
Seyir Siası : 14 knot hızda 5700 nm
Ana Tahrik Gücü : CODAG
2 x saft ve CPP pervanesi
Yardımcı Makineler : 4 x dizel jenerator

Helikopter Platformu ve Hangar

2 x S70 Seahawk helikopterini taşıyabilecek kapasitede
(Biri hangarda biri platformda)
Yaşam Mahalli 123 personel için rahat yaşam alanı
Gemi Vasıtaları 2 x RHIB
Büyüme Kapasitesi Özel sensorler ve silahlar
Daha fazla yaşam alanı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim