Anlık Bildirim

İsveçli video oyun şirketinin CEO'su, servetini bir yılda neredeyse ikiye katladı

İsveç merkezli video oyun şirketi olan Embracer Group'un CEO'su Lars Wingefors, 1.4 milyar dolarlık servetini bir yılda neredeyse ikiye katlayarak 2.4 milyar dolarlık bir servete ulaştı.
İsveçli video oyun şirketinin CEO'su, servetini bir yılda neredeyse ikiye katladı Tam Boyutta Gör


İş hayatına posta yoluyla çizgi roman satarak başlayan Lars Wingefors, Embracer Group'un kurucusu, ortak sahibi ve CEO'su ünvanıyla 2.4 milyar dolarlık bir servete ulaştı. 2008 yılında Lars Wingefors tarafından kurulan şirketin hisseleri, 2016'da ilk defa halka arz edildikten sonra %2900 oranında değer kazandı. Wingefors'un şirketteki %35'lik hissesinin değeri önceki yıla oranla %71 artış ile 1.4 milyar dolardan 2.4 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bir senede malvarlığını neredeyse iki katına çıkaran Lars Wingefors'un CEO'su olduğu Embracer Group, 20 Mart 2020 tarihinden bu yana 27 farklı oyun stüdyosunu bünyesine kattı.

13 Milyar dolarlık değeri ile Ubisoft'u geride bıraktı

İsveç merkezli olan Embracer Group isimli oyun şirketi, 8 büyük oyun yayıncısını, 69 oyun stüdyosunu bünyesinde barındırıyor ve 240 oyunun isim hakkını sahip. Daha öncesinde THQ Nordic ismiyle tanınan firma, birçok insan için ilk akla gelen video oyun şirketlerinin arasında yer almasa da geçen yıl 27 oyun stüdyosunu bünyesine katarak 13 milyar dolarlık değeriyle rakip firma Ubisoft'u geride bıraktı.

İsveçli video oyun şirketinin CEO'su, servetini bir yılda neredeyse ikiye katladı


THQ Nordic, Saber Interactive, Deep Silver ve Volition dahil olmak üzere 69 oyun geliştiricisi stüdyoyu bünyesinde barındıran ve geçtiğimiz şubat ayında Gearbox Entertainment ve Apyr Medya'yı satın alan Embracer Group'un, 45 farklı ülkede 7000'den fazla çalışanı bulunuyor. Şirketin mali durumu şuan gayet yerinde görünse de birleşmeler ve satın alımlar sonucu oluşan bu büyümelerin riskli olabileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim