Anlık Bildirim

James Webb'den ilk renkli görüntüler geliyor

James Webb Uzay Teleskobu, hazırlıklarının tamamlamasıyla beraber ilk tam renkli görüntülerini ve spektroskopik verilerini 12 Temmuz'da yayınlayacak.             

James Webb'den ilk renkli görüntüler geliyor Tam Boyutta Gör

NASA, ESA ve CSA'nın ortak çalışmaları sonucunda geliştirilen James Webb Uzay Teleskobu'ndan alınan ilk tam renkli görüntüler ve spektroskopik veriler Temmuz ayında yayınlanacak. 6 aylık hazırlık döneminin tamamlamasının ardından yayınlanacak ilk renkli görüntüler, gelecekteki bilim görevlerinin bir başlangıcını temsil edecek.

'Bu, yalnızca bir başlangıç'

Uzun yıllar geliştirme ve bir dizi gecikmeden sonra geçtiğimiz Aralık ayında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakalanan ilk renkli görüntüler, aletleri kalibre etme, aynaları hizalama ve uygun çalışma sıcaklığını ayarlama gibi ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından 12 Temmuz'da yayınlanacak.

Webb program müdür yardımcısı Eric Smith: "Evrenimiz hakkında inanılmaz derecede heyecan verici bir keşif döneminin eşiğindeyiz. Webb'in ilk tam renkli görüntülerinin piyasaya sürülmesi, hepimizin durup insanlığın daha önce hiç görmediği bir manzaraya hayran kalmamız için eşsiz bir an sunacak. Bu görüntüler onlarca yıllık özveri, yetenek ve hayallerin doruk noktası olacak ama aynı zamanda sadece başlangıç olacaklar." dedi.

Webb yetkilileri uzay teleskobunun yakalayacağı ilk tam renkli görüntünün hedefini açıklamadı. Yayınlanan görüntülerde nelerin yer alacağı bilinmiyor ancak NASA, bu kararın ortak katılımcılar arasında yapılan 5 yıllık çalışmalar sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28671 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, esa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim