Anlık Bildirim

Japonya, Dijital Yen'i test amacıyla kullanıma sunuyor

Kripto para ve blockchain teknolojisi konusunda çalışmalarını hızlandıran Japonya şimdi de merkez bankası destekli kripto para birimi olan Dijital Yen'i Nisan ayında test etmeye başlayacak.
Japonya, Dijital Yen'i test amacıyla kullanıma sunuyor Tam Boyutta Gör
Kripto paraların kullanım alanları ve giderek artan benimsenmesi, ülkelerin de bu teknolojiye dahil olma iştahını artırdı. Bununla beraber birçok ülke, kripto varlıklar alanında girişimlerine hız vermiş durumda. Özellikle Asya ülkeleri, blockchain merkezi olmak için yarışmaya başladı. Ayrıca ülkeler, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarına da yoğun bir şekilde devam ediyor. Japonyai dijital yen'i test edeceğini duyurdu.

Nisan ayında test amacıyla kullanıma sunulacak

Çin’in gerisinde kalmak istemeyen Japonya, dijital yen kullanımını görmek ve test etmek amacıyla çalışmalara başlayacağını belirtti. Japonya Merkez Bankası, Nisan ayında dijital yen pilot uygulamasını başlatacak. 

Japonya Merkez Bankası yaklaşık iki yıl sonra bir CBDC yayınlamak üzere çalışmalarına başladı. BOJ İcra Direktörü Shinichi Uchida, konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Umudumuz, pilot programın özel şirketlerle görüşerek daha iyi tasarımlara yol açacağıdır”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim