Anlık Bildirim

Nvidia patronu Huang’a en prestijli ödül

Yarı iletken sektörünün en prestijli ödüllerinden birisi olarak gösterilen Robert N. Noyce ödülü; bu yıl Yarı İletken Endüstri Birliği (SIA) tarafından Jensen Huang’a verildi.

Jensen Huang’a büyük onur Tam Boyutta Gör

AMD’nin son dönemdeki çok ciddi ataklarına rağmen piyasa ilgisini çok iyi yöneterek zamanında tedbirler alan Nvidia tarihinde ilk kez 6 milyar dolar gelir seviyesine yaklaştı. Sunucu tarafından tutun otonom araçlara kadar pek çok alan büyük hizmetleri olan Nvidia’nın patronu da en prestijli ödüllerden birisine layık görüldü. 

Robert N. Noyce ödülü

58 yaşındaki efsane isim Nvidia’yı 1993 yılında kurmuştu. Voodoo kartlarının fırtınalar estirdiği dönemde bir müddet gelişmeleri izlemeyi tercih eden Huang önce NV1 adındaki multimedya PCI kartını piyasaya sürdü. Yenilikçi hesaplama teknolojileri ile DirectX gelene kadar sektörde standart haline gelen NV1 sonrasında 1999 yılında ilk GPU piyasaya çıktı. 

3DFX Interactive piyasadan çekilince teknolojilerini satın alan Nvidia yavaş yavaş hakimiyetini arttırmaya başladı. Milyonlarca satan ürünlerin yanında Xbox ve PS3 gibi dönemin göze konsollarına da yonga tasarladı. 

Bugün geldiğimiz noktada sunucu teknolojilerinden süperbilgisayarlara ve otonom araç sistemlerine kadar pek çok alanda Huang’ın etkisi büyük bir şekilde hissediliyor. Bundan önce de ünlü isim pek çok ödüle layık görülmüştü. 

Fairchild ve Intel’in kurucularından olan Robert N. Noyce; yarı iletken sektörünün öncü isimlerinden birisi olarak gösteriliyor ve her yıl bu sektöre en fazla katkıyı yaptığı değerlendirilen yöneticilere adını taşıyan başarı ödülü veriliyor. Geçen yıl bu ödül Lisa Su'ya verilmişti. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim