Anlık Bildirim

Joe Biden, 60 milyon Amerikalının takviye aşı için uygun olduğunu açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 24 Eylül’de yaptığı açıklamalarda ülkede bulunan 60 milyon insanın "takviye aşı" için uygun olduğunu açıkladı ve bu insanları derhal aşı olmaya çağırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Eylül Cuma günü yaptığı açıklamalarda, ülkedeki 60 milyon insanın artık Covid-19’a karşı mücadelede takviye aşı olmaya uygun olduğunu açıkladı. Biden’a göre bu insanların tamamı Pfizer/BioNTech aşısı olanları içeriyor.

Joe Biden: 60 milyon insan takviye aşı için uygun durumda Tam Boyutta Gör

ABD sağlık yetkilileri de üç farklı kategorideki insanlar için takviye aşı önerdi: 65 yaş ve üstü insanlar, diyabet veya obezite gibi tıbbi duruma sahip olan ve iş yerleri veya yaşadıkları yer sebebiyle virüse maruz kalan 18-64 yaş arası insanlar, son olarak da öğretmenler, market çalışanları, sağlık çalışanları, mahkumlar ve evsizler.

Başkan ayrıca, 20 milyon insanın ikinci Pfizer dozunun üzerinden yeteri kadar zaman geçtiğini, bu yüzden de takviye aşı yaptırmaya hak kazandığını sözlerine ekledi. Biden vatandaşlara “Gidin ve aşıyı olun” çağrısında bulundu.

78 yaşındaki başkan, kendisinin de mümkün olan en kısa sürede takviye aşıyı yaptıracağını yaptığı açıklamalar arasında belirtti.

Joe Biden: 60 milyon insan takviye aşı için uygun durumda Tam Boyutta Gör

Biden son olarak, Moderna ve Johnson & Johnson aşısı olanların da yakın zamanda takviye aşı olmaya hak kazanabileceğini belirtti.

ABD’nin takviye aşı uygulamasının başlamasının ardından hâlen birçok uzman bu aşıların gereksiz olduğunu savunmaya devam ediyor. DSÖ de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda iki doz aşı olmanın yeterli olduğunu, üçüncü doza ihtiyaç olmadığını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim