Anlık Bildirim

ABD Başkanı Biden aşı olmayanların büyük risk taşıdığını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden yakın zamanda yaptığı açıklamada başkanlığı süresince pandemi sürecini gayet iyi yönettiğini ve bu dönemde vakaların büyük bir düşüş gösterdiğini söyledi.

Joe Biden aşı olmayanların risk taşıdığını söylüyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden Amerika'daki Covid-19 pandemi sürecini değerlendirdi. Biden açıklamasında Mart ayında söylediği 4 Temmuz'a kadar 160 milyon Amerika vatandaşının aşılanacağını söylediği geçmişteki sözünü yerine getirdiğini söyledi. Gerçekten de bu hafta sonuna kadar bu sınırın aşılacağı öngörülüyor. 

Başkanlığının başından beri vaka ve ölümlerin %90 azaldığını belirten Biden, aşı sayesinde milyonlarca Amerikalının eski hayatına döndüğünün altını çizdi. Öte yandan Amerikan Başkanı aşısız insanlarının Delta varyantının etkisinin arttığı şu günlerde büyük bir risk oluşturduğunu söylüyor. Kaldı ki öteden beri Beyaz Saray aşılanma konusunda isteksiz insanları teşvik etmek için uğraşıyor. 

ABD Başkanı'na göre iyi haber ise aşıların gayet etkili olması. Biden'ın belirttiğine göre Mayıs ayının başından beri olan hastaneye yatış ve ölümlerin hepsi aşı olmayan kişiler. Bununla birlikte aşının az olduğu yerlerde de varyantlar çok daha etkili. Örneğin aşılamanın daha az ilerlediği Missouri eyaletindeki yeni vakaların %96'sı Delta varyantı kaynaklı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim