Anlık Bildirim

Aşırı sıcaklık 130'dan fazla insanın ölümüne sebep oldu

Geçtiğimiz son günlerde Kanada'daki aşırı sıcaklar sebebiyle ani ölümler gerçekleşti. Yakın zamanda hiç böyle bir sıcak görmeyen Kanadalı uzmanlar bunun iklim değişikliği kaynaklı olduğunu söylüyor.

Kanada'daki aşırı sıcaklar ölümlere sebep oldu

Geçtiğimiz son bir haftadan bu yana Kanada'da sıcaklık artışı rekor seviyede. Kanada'nın özellikle Kuzey Pasifik kıyılarında termometreler neredeyse 50 dereceyi buldu. Normal şartlarda yazları ılıman geçen ülkedeki bu durum iklim değişikliğinin etkilerinden yalnızca birisi. 

Vancouver polisinin yaptığı açıklamada geçen cuma gününden bu yana artan muazzam sıcaklıklardan ötürü 130'dan fazla ani ölümün gerçekleştiği belirtildi. Ölümlerin 65'i Vancouver'da, 34'ü Burnaby banliyösünde ve 38'i de Surrey'de meydan geldi. Öte yandan yetkililer ölenlerin çoğunluğunun yaşlı olduğunu ve daha önceden bulunan sağlık sorunları olduğunu söyledi. 

Kanada'daki aşırı sıcaklar ölümlere sebep oldu

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre bu yüksek sıcaklıklar ABD ve Kanada'nın üzerindeki bir yüksek basınç kubbesinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte iklim değişiklikleri sebebiyle bu aşırı olayların artacağının uyarısı da yapılıyor. 

Enviroment Canada'nın klimatologlarından David Phillips dünyanın en soğuk ve karlı ikinci ülkesi olmalarına rağmen bugünlerde Kanada'nın Dubai'den daha sıcak olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte de ABD'de de benzer bir hava sıcaklığı söz konusu. Bugünler ABD Ulusal Hava Servisi'nin açıklaması doğrultusunda ABD'nin de pasifik kıyıları 46 dereceyi gördü. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim