Anlık Bildirim

Karapınar GES ile Türkiye'de elektrik üretiminde güneş enerjisinin payı yüzde 20'ye çıkacak

Karapınar GES'in kurulum çalışmaları hakkında bilgi veren Ziya Altunyaldız, Karapınar GES tamamlandığında ülkemizin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını yüzde 20'ye çıkacağını belirtti.

Karapınar GES ile elektrikte güneşin payı yüzde 20'ye çıkacak

Konya’nın Karapınar ilçesine yapımı devam eden Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) kurulum çalışmaları devam ediyor. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1348 megavat güce ulaşacak

Altunyaldız’ın açıklamalarına göre Karapınar GES’te kurulu güç 628 megavata ulaştı. Bu yılın sonunda toplam 3,5 milyon güneş panelinin yerleştirilmesiyle birlikte kurulum çalışmaları tamamlanacak ve 1348 megavat kurulu güce ulaşacak. Yıllık 2 milyon tonun üzerinde karbon emisyonunun önüne geçilecek.

Karapınar GES ile elektrikte güneşin payı yüzde 20'ye çıkacak

Altunyaldız, Karapınar GES'in tamamlandığında 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirterek, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın ise 5'inci büyük güneş enerjisi santrali olacak Karapınar GES tamamlandığında ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyelinde önemli bir eşik atlamamıza katkı sağlayacak. 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu Karapınar GES, tamamlandığında ülkemizin elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını yüzde 20'ye çıkaracak." diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3896 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerjisi santrali, Teknoloji Haberleri ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim