Karel, bu yıl 15.’si düzenlenen IDEF 2021 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda uzun yıllardır çözüm ortağı olduğu Aselsan ile hava platformlarında kullanılmak üzere geleceğin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen "Atım ve Magazin Taban Birimi (AMTB)”nin seri üretimine yönelik çerçeve sözleşme imzaladı.
Aselsan tarafından geliştirilen KARTACA sisteminin parçası olarak Aselsan ve Karel ortaklığı ile geliştirilen Atım ve Magazin Birimi (AMTB), global teknolojik yenilikler için standart mühimmatların yanı sıra akıllı mühimmat (Smart Store) atımını da destekleyen dünyadaki ilk örneklerinden biri olma özelliği ile öne çıkıyor. NATO tarafından belirlenen standartlara uygun olarak geliştirilen ürün saha testlerini de tam not alarak tamamladı.
İmza törenine, Karel Teknik Murahhas Üyesi Yaman Tunaoğlu, Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Şener, Karel Savunma Sanayi Çözümleri Direktörü Senih Başol, Aselsan Elektronik Harp Program Direktörü Ali Serdar Kılınç ve şirketlerin üst düzey yetkilileri katıldı.
TEI ile de önemli işbirliği gerçekleşti
Diğer önemli işbirliği ise TEI (Tusaş Motor Sanayi A.Ş.) ve Karel arasında gerçekleşti. TEI-PD170 Turbo dizel Havacılık Motoru için Motor Kontrol Sistemi Donanımı Tedarik Sözleşmesi imzalandı. 2017 yılında donanımı Karel tarafından üretilen tam otomatik Motor Kontrol Ünitesi, ANKA İnsansız Hava Araçlarında kullanılmış ve tam not almıştı. Yazılımı TEİ, donanımı ise Karel tarafından geliştirilen ürün, Türkiye’nin bu kapsamdaki ilk motor kontrol ünitesi olma özelliğini taşıyor.
İmza törenine, Karel Teknik Murahhas Üyesi Yaman Tunaoğlu, TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, Karel Savunma Sanayi Çözümleri Direktörü Senih Başol, TEI Programlar Direktörü Ahmet Kain’in yanı sıra iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Yapay zeka inanılmaz bir hızla, tehlike barındıracak şekilde ilerliyor! Biz TEREX DIESEL; www.terexdiesel.com.tr projemizde yapay zekadan yeterince faydalandık, önemli olan yapay zekanın iyi yönlerini almak ama kötü yönlerine sınırlandırma geliştirmek zorunludur.