Anlık Bildirim

Karşılıklı davalı Ericsson ve Samsung'dan küresel patent anlaşması

Samsung ve Ericsson hücresel teknolojilere yönelik patentler için küresel olarak anlaşma sağladı. İki taraftan da resmi olarak onaylandı.

Karşılıklı davalı Ericsson ve Samsung'dan küresel patent anlaşması Tam Boyutta Gör

Telekomünikasyon dünyasının iki büyük devi Ericsson ve Samsung güçlerini birleştiriyor. İkili arasında patent anlaşması imzalandı.

Yapılan anlaşma sayesinde 1 Ocak 2021’den itibaren iki firma telekomünikasyon ve ağ ürünlerindeki patentlerini herhangi bir ücret ödemeden kullanabilecek. Firmalar kullandıkları patentler için patent sahibine fikri mülkiyet lisansı ücreti ödüyor ve satışların artmasıyla ödenen ücretler de aynı oranda arıyor. Bu anlaşma sayesinde Ericsson ve Samsung, birbirine ödeyecekleri fikri mülkiyet lisans ücretinden kurtulmuş olacak.

Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren satılan ağ altyapısı ve telefonları kapsıyor. 5G dahil olmak üzere hücresel teknolojilerle ilgili patentleri içeriyor. Diğer patentler için karşılıklı ücret ödenmeye devam edecek.

Büyük cezayla sonuçlanabilecek davalar sona erdi

Patent anlaşması sayesinde, iki şirket tarafından daha önce yapılan patent ihlali şikayetleri ve devam eden davalar sona erdi. ABD’de Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC) nezdinde şikayetler ve çeşitli ülkelerde çeşitli davalar bulunuyordu. Ticari gizlilik nedeniyle anlaşma hakkında daha fazla detaya yer verilmedi.

Ericsson’dan yapılan açıklamada 2021’in ikinci çeyreğinde fikri mülkiyet lisans gelirlerinin 2 milyardan 2,5 milyar krona çıkması beklendiği açıklandı. Firmanın portföyünde 57 binin üzerinde patent bulunuyor. Ar-Ge çalışmalarıyla patent sayısı her geçen gün arıyor. Ericsson, Çinli firmalara uygulanan ambargolar sonrasında 5G teknolojilerinde dünya genelinde lider konuma yükselmeyi başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim