Anlık Bildirim

Koronavirüs salgını Google'ı da vurdu: İşe alımlar donduruluyor

Koronavirüs pandemisinin etkisi tüm dünyada devam ederken, CNBC'nin yeni bir raporu Google'ın da COVID-19 virüsünden etkilendiğini ve yeni önlemler aldığını ortaya koyuyor.

Koronavirüs salgını Google'ı da vurdu: İşe alımlar donduruluyor Tam Boyutta Gör

CNBC, ABD ekonomisinin ve ABD'li şirketlerin bütçesini etkileyen yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle Google'ın aldığı yeni kararları ele geçirdi. Şirket çalışanlarına gönderdiği mektupla, uygulamaya koyduğu radikal önlemleri sıraladı.

İşten çıkarma olmayacak

Google geçtiğimiz Çarşamba günü pazarlama personeline gönderdiği mektupla birlikte, şirketin pazarlama bütçesini yarıya indirmeyi ve yeni ve sözleşmeli çalışanların işe alınmasını yasaklamayı planladığını açıkladı. Şirket temsilcisi, bazı departmanların bütçelerinin yarı yarıya azaldığını doğruladı, ancak bu kararın hala tartışma aşamasında olduğunu ve tüm departmanları etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Koronavirüs salgını Google'ı da vurdu: İşe alımlar donduruluyor Tam Boyutta Gör

CNBC'ye yapılan açıklamada: "Geçen hafta belirttiğimiz gibi, 2020'nin geri kalanına yönelik yatırım planlarımızın önceliklerini yeniden değerlendiriyoruz ve planlanan önemli pazarlama etkinliklerine odaklanmayı planlıyoruz." ifadeleri yer alırken, Google temsilcisi şirkette toplu işten çıkarılmalar yaşanacağını ise reddetti. Google, COVID-19 pandemisi patlak vermeden önce, bir önceki yıla göre pazarlama harcamalarında artış bekliyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim