Anlık Bildirim

Çin’in kripto yasağı, 20’den fazla şirketin ülkeden çekilmesini sağladı

Çin geçtiğimiz haftalarda kripto paralar ile işlem yapmaya yasak getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda da 20’den fazla şirketin ülkeden çekildiği ortaya çıktı.

Çin Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada kripto paralara yeni bir yasak daha getirmişti. Kripto paralar ile yapılan işlemlere yasak getirilmiş, bunun ardından da Bitcoin’de bir düşüş yaşanmıştı. Ancak lider kripto para birimi toparlandı ve bugünlerde 55.000 dolar seviyelerine kadar yükseldi. 

Çin kripto paraları yasakladı Tam Boyutta Gör

Şimdi de Chinese Securities Journal tarafından yayınlanan yeni bir rapor, kısıtlamaların ülke üzerindeki etkisini ortaya koydu. Rapora göre Çin’de bulunan 20’den fazla kripto para şirketi ülkeden çekildi. 

Ülkenin önde gelen haber kaynaklarından biri olan Chinese Securities Journal’a göre bu şirketlerin arasında bölgenin en büyük kripto para borsası Huobi de yer alıyor. Bunun yanı sıra da Çin’in özerk bir bölgesi olan İç Moğolistan’da da 45’ten fazla kripto para madenciliği projesi durduruldu. 

Kripto paralar Tam Boyutta Gör

“Sayı gittikçe yükselecek”

Gelen haberlere göre bu sayı daha da artacak. Ülkede bulunan madenciler zaten Çin’i terk etmeye başlamıştı. Yeni kısıtlamalarla birlikte kripto para ile alakalı daha fazla şirket ve kişinin ülkeden çekilmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim