Anlık Bildirim

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sisteminin detayları açıklandı. Dolar korumalı mevduat hesabı nedir? Nasıl çalışacak? Detaylar haberimizde.                        

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı nedir? Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı sistemin detayları bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Dolar getirisi garantili yeni sisteme “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” adı verildi. Tüm bankalar bu sistemi kullanıma sunabilecek.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ile vatandaşın birikmiş Türk Lirası yatırımını TL’de tutması ve döviz kazancı elde etmesi amaçlanıyor. Vadeli hesap olduğu için faiz getirisi olacak. Faiz getirisine ek olarak paranın yatırıldığı tarih ile vadenin tamamlandığı tarih arasındaki dolar kuru farkı, faiz kuru farkından fazla olması durumunda döviz farkı vatandaşa TL olarak ödenecek. Yani dolara para yatırmadan dolar kazancı elde edilecek.

Hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek. Belirtilen vadeden önce hesaptan çıkılması durumunda faiz hakkı sıfırlanacak ve vadesiz hesap gibi faizsiz olarak para çekilebilecek. Hesabın açıldığı tarihteki dolar kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki dolar kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabın başka bir avantajı ise bu hesapta tutulan tüm paralar stopaj vergisinden muaf tutulacak. Hesaptaki paradan dolayı vatandaştan stopaj vergisi kesintisi alınmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15928 kez okundu.
102 kişi, toplam 133 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, dolar ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim