Son Aramalarınız TEMİZLE
    Genel Hızlı Tercihler Sıfırla
    Header'ı Tuttur
    Header'da Teknoloji Gündemi
    Anasayfa
    Büyük Slayt ve Popüler Haberler
    Döşeme Stili Ana Akış
    Kaydırarak Daha Fazla İçerik Yükle
    İçerikleri Yeni Sekmede Aç
    Detay Sayfaları
    Kaydırarak Sonraki Habere Geçiş
    Renk Seçenekleri
    Gece Modu (Koyu Tema)
    Sadece Videolar için Gece Modu
    indirim kodu
    Anlık Bildirim

    KVKK, Yemeksepeti'ne inceleme başlattı

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Yemeksepeti'ne yapılan siber saldırı hakkında açıklamada bulundu. Yemeksepeti kullanıcısı 21 milyon kişinin verileri saldırıdan etkilendi.
    30 Mart 2021, 16:00 (Güncellendi, 1 hf.)
    5,7b
    1
    46
    Güvenlik
    Yazar
    43

    Geçtiğimiz günlerde hacklendiğini duyuran Yemeksepeti hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından açıklama paylaşıldı. KVKK, kaç kişinin verisinin etkilendiğini açıkladı. Konu hakkında inceleme başlatıldı.

    KVKK’nın açıklamasına göre Yemeksepeti kullanıcısı 21 milyon 504 bin 83 kişinin kişisel verileri saldırganların eline geçti. Verilere izinsiz ilk erişimin 18 Mart 2021’de yapıldığı tespit edilmiş. Yemeksepeti, bu konuyu 25 Mart’ta incelemeye almış ve saldırıya uğradığını o gün fark etmiş.

    İlginizi Çekebilir Avatar Biletix'i satın alan Ticketmaster'a İngiltere'den dev ceza

    Yemeksepeti, veri sızıntısını fark ettikten sonra KVKK’ya veri ihlali bildiriminde bulundu. Veri ihlali bildiriminde özetle şu ifadelere yer verdi:

    • 18.03.2021 tarihinde kimliği veri sorumlusunca belirlenemeyen şahıs ya da şahıslarca Yemek Sepetine ait bir web uygulama sunucusuna erişildiği,
    • Normal şartlarda yetkisiz bir erişim olduğunda uyarı veren araç üzerinde sorun kaydı oluştuğu ancak bir aksaklık nedeniyle yetkisiz erişimin o an fark edilemediği,
    • 25.03.2021 tarihinde gelen alarmlar incelendiğinde şüpheli bir davranışın tespit edildiği,
    • Yemek Sepetine ait bir web uygulama sunucusu üzerinde bir açıklık bulunduğu, bu açıklıktan yararlanılarak, uygulama kurulduğu ve komut çalıştırılmak suretiyle sunucuya erişilebildiği,
    • Saldırıyı yapanlar tarafından sunucu üzerinde kullanıcı oluşturularak veri toplanmaya çalışıldığı ve uzaktaki sunuculara trafik gönderildiği,
    • İhlalden 21.504.083 kişinin etkilendiği,
    • İhlalden etkilenen kişisel verilerin kısmi olarak veri sorumlusunca belirlendiği ve söz konusu verilerin kullanıcı adı, adres, telefon, e-posta, şifre, IP bilgileri olduğunun değerlendirildiği,
    • Kredi kartı ya da finansal verilerin etkilenmediğinin belirtildiği, kredi kartı saklama hizmetinin veri sorumlusundan bağımsız Mastercard tarafından sağlandığı,
    • İlgili kişilerin ihlal ile ilgili olarak info@yemeksepeti.com e-mail adresi üzerinden bilgi alabileceği ifade edilmiştir.

    Ayrıca Bkz. "Yemeksepeti siber saldırıya uğradı! Adres, e-posta ve telefon numaraları çalındı!"

    Kişisel Verileri Koruma Kurulu konu hakkında inceleme başlattı ancak henüz soruşturma başlatmadı. Yapılan açıklamada kurulun incelemesinin devam ettiği belirtildi. İnceleme sonucuna bağlı olarak soruşturma açılabilir.

    Hangi Bilgiler Çalındı?

    Yemeksepeti her şeyden önce kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu aktardı. Kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgi ele geçirilmedi. Şifreler ise kriptolu olarak ele geçirildi. Çalınan bilgiler şu şekilde:

    • Ad - Soyad
    • Doğum tarihi
    • Yemeksepetine kayıtlı telefon numaraları
    • Yemeksepetine kayıtlı e-posta adresleri
    • Yemeksepetine kayıtlı adres bilgileri
    • Açık olarak görülemeyen, SHA-256 algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri.


    https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/6936/Kamuoyu-Duyurusu-Veri-Ihlali-Bildirimi-Yemek-Sepeti-Elektronik-Iletisim-Perakende-Gida-Lojistik-AS
    Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    En Beğenilen Yorumlar Tümünü Genişlet Yorum Yaz
    Yanfo (Yavuz ) 1 hf. ( Mesaj Silindi ) en beğenilen
    2010 yılında 50 milyon TC vatandaşının bilgileri çalınmış ve yayınlanmıştı.
    O zaman kim kime dava açtı, kim sorumluluk üstlendi de bundan bir şey çıksın.
    En fazla ceza keserler. O kesilen ceza da nereye gider aşağı yukarı tahmin edersiniz.

    hayırlı işler.
    2010 yılında 50 milyon TC vatandaşının bilgileri çalınmış ve yayınlanmıştı. O zaman kim kime dava açtı, kim sorumluluk üstlendi de bundan bir şey çıksın.
    Devamını Gör
    drjacob (... ) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Bilgilerimizi sattılar bu saatten sonra ceza bile verseniz koymaz bunlara
    E Elektrikliarabasever 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Şimdiden dolandırıcılar aramaya başladı Allah cezanı versin Yemeksepeti.
    Yorumlar (33) Yorum Yaz Forumda Gör
    1
    R Ruffalo 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Kupon isteyenler gerçekten çok komik. Yarın bir gün üzerinize sizden habersiz hat açtıklarında, kredi kullandıklarında, usulsüz bir işlem yaptıklarında keşke o 20 liralık kuponu almasaydım dersiniz.

    Hiçbir usulsüz işle ilgim olmadığı halde geçmişte üstüme banka hesabı açılmıştı, çok şükür ki aynı banka ile zaten çalıştığım için benimle alakası olmayan şubede hesap açıldığını öğrenince kısa sürede müdahale etme imkanım olmuştu. Müdahale etmesem haberim olmasa kim bilir başıma neler gelecekti. Hesabı açanlar bankacılık sözleşmesi imzalatmamış, imza almamış, kimlik fotokopisi almamış nasıl açtıkları bile belli değildi. Çok şükür kurum ilgilendi de bu işe kalkışanlar bankadan temizlendi.

    Bu işleri çocuk oyuncağı sanmayın haberiniz olmadığı halde üzerinize bir şey açarlar ömür boyu uğraşıp durursunuz.
    jervis (M. Kucuk) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Para Cezası versen ne olacak , herhangi bir şey elde esilemeyecek. Güvenlik nedeniyle 3 ay erişim engeli vermek gerekli. 3 ay ilk güvenlik durumunda , 6 ay 2. Gğvrnlik durumunda , sonrasında tam erişim engeli verilmeli. Yemeksepeti ağır yara almalı ki güvenliğini en yüksek hala getirmeli.



    Özür yazılarını okuyan herkes aynı şeyi düşünüyor , özürleri kabahatlerinden büyük.

    Ya bilgileri saklamayacak. Ya da paşa paşa deli gibi güvenlik yapacak.
    ShankaFB (Mert Shanka) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Bireysel olarak dava açma hakkımız yok mu
    Shrikeen 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Beni de sürekli 0850 484 xx xx numaralı herifler arama başladı. Yok internet, yok bilmem ne. Sürekli bir şey satmaya çalışıyorlar. Yemeksepeti, çöplük sepeti oldu.
    G GeceninGölgesi1982 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Bu olaydan sonra her gün 20 tane dolandırıcı arar oldu. Üstelik alacaklı gibi defalarca arıyorlar. Engelle engelle bitmediler. Yapacağınız işe tüküreyim yemeksepeti.
    onur1301 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Sizin yapacağınız işi ben... Her gün bet mesajları geliyor su arıtma cihazı satanlar arıyor engelle engelle bitmiyor
    R Ruffalo 1 hf. ( Mesaj Silindi ) onur1301
    Bana neler geliyor neler, bulgarından yunanına kadar gece yarısı arayıp para isteyenler, pazarlamacılar, ürün satanlar, yardım kuruluşu olduğunu iddia edip para isteyenler, tutmadığım takımın taraftar derneği adına aradıklarını söyleyip atkı satmaya çalışanlar, su arıtma cihazı vermeye çalışanlar...
    İ insaatmüh. (eren ) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    sirf bir sefer cig kofte siparis edecegim diye uye oldum , hic te kullanmadim. lanet site hacklendikten sonra, cinden falan ürün tanitim mailleri geliyor.
    M mustafa.kerem 1 hf. yeni yorumcu ( Mesaj Silindi )
    Neyse gidip bir sipariş daha vereyim
    S samtual (Samet B.) 1 hf. ( Mesaj Silindi )
    Çalınanlar bizim verilerimiz, ceza gene devletin cebine girecek. Olan yine vatandaşa..
    Yorum Yaz Forumda Yanıtla
    Nasıl eklemek istersiniz?
    ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
    1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

    GENEL İSTATİSTİKLER
    5688 kez okundu.
    31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

    HABERİN ETİKETLERİ
    yemeksepeti, kvkk ve
    Sorgu:
    Önceki ve Sonraki İçerikler
    Daha Yeniler 1 hf. Korku filmi serisi Testere'nin devam filminden fragman paylaşıldı 1 hf. ZTE Watch GT tanıtıldı: İşte fiyatı 1 hf. Kingston maliyete oynayan NV1 SSD sürücüsünü duyurdu 1 hf. CDPR; Cyberpunk 2077, Witcher 3 ve diğer oyunları ile ilgili gelecekteki planlarını açıkladı 1 hf. Star Wars'un yeni animasyon dizisi Star Wars: The Bad Batch'ten ilk fragman yayınlandı 1 hf. İşte Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu 1 hf. DDR5 belleklerin hacimli üretimine başlandı 1 hf. TSMC fiyatları %25 arttırabilir 1 hf. Makyajlı Skoda Kodiaq'tan ilk ipucu görselleri geldi 1 hf. Boston Dynamics, depo otomasyonu için yeni robotunu tanıttı: Stretch 1 hf. Xbox Live Gold üyelerine Nisan ayında verilecek ücretsiz oyunlar belli oldu 1 hf. Netflix'in yeni fantastik dizisi Shadow and Bone'dan uzun fragman 1 hf. Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki mutasyon oranını açıkladı 1 hf. Güncellendi: Volkswagen'in ABD pazarındaki yeni adı Voltswagen olabilir 1 hf. Rick and Morty 5. sezon yayın tarihi ve ilk fragmanı paylaşıldı 1 hf. PS5'in yeni nesil VR cihazının ilk oyunu ortaya çıktı: Pavlov Shack 1 hf. IEEE İTÜ Teknoloji Konferansı bu Cuma gerçekleşecek 1 hf. BluTV'nin yeni dizisi Yeşilçam'dan ilk fragman paylaşıldı 1 hf. ITOPYA.COM 4 Yaşında! Doğum Gününe Özel Fırsatlar İçin Tıklayın 1 hf. Apple TV için yepyeni bir uzaktan kumanda tasarlanıyor 1 hf. GÖRÜNTÜLENEN KVKK, Yemeksepeti'ne inceleme başlattı Sonraki Robogil LUNA-200UV Robot Süpürge | İnceleme 1 hf. PayPal kripto ödemelerine başlıyor 1 hf. MediaTek mobil yonga pazarının lideri oldu 1 hf. Oppo A54 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı 1 hf. Netflix'in sevilen dizisi Lucifer'ın 5. sezon 2. kısmı için yayın tarihi verildi 1 hf. Volkswagen'den Avrupa'ya yeni coupe SUV model geliyor: Volkswagen Taigo 1 hf. HarmonyOS'lu Huawei MatePad Pro 2, TENAA onayı aldı 1 hf. Windows 10 artık kullanıcıya uyum sağlayacak 1 hf. Elektrikli Kia EV6 tanıtıldı: 577 beygirlik GT versiyon ve daha fazlası 1 hf. Xbox, 400 dolar değerinde Bethesda temalı Xbox kontrolcüleri hediye ediyor 1 hf. Xiaomi Mi MIX Fold modelinin basın afişi ortaya çıktı 1 hf. Cyberpunk 2077'nin ücretsiz verilecek olan 9 DLC'si sızdırıldı 1 hf. Xiaomi üç cihazı aynı anda şarj edebilen kablosuz şarj cihazı çıkardı 1 hf. RTX 3090 Resizable BAR ile 4K’da %3.17 hızlanıyor 1 hf. Russell Crowe, yeni Thor filminin kadrosuna gizemli bir rol ile katıldı 1 hf. Resmileşti! PS3, PSP ve PS Vita online mağazaları kapanıyor 1 hf. 12 RTX 3080 Ti EEC’de listelendi 1 hf. Android'deki 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı 1 hf. NASA, 10 kentilyon dolarlık asteroite gidiyor: Uzay aracı neredeyse hazır 1 hf. OLED Ekranlı Dijital Metre Daha Eskiler
    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim