Anlık Bildirim

MediaTek ve Micron ilk LPDDR5X bellek için hazır

Dimensity 9000 amiral gemisi yonga seti 8533Mbps hızlara varan LPDDR5X desteği sayesinde akıllı telefon dünyasında önemli bir avantajı da beraberinde getiriyor. 

LPDDR5X Tam Boyutta Gör

DDR5 bellek teknolojileri yavaş yavaş masa üstü sistemlerde yaygınlaşırken mobil tarafta daha hızlı bir benimsenme görüyoruz. LPDDR5 belleklerin ardından LPDDR5X bellekler de piyasaya çıkıyor. 

LPDDR5X neler sunuyor?

Micron hali hazırda taşınabilir sistemler için pek çok ilklere imza atmıştı. 176-katmanlı NAND barındıran UFS 3.1, 1x nm sürecinde ilk LPDDR4X, ilk piyasaya çıkan LPDDR5 gibi yenilikler çok akıcı sistemlere imkân tanımıştı. 

Şimdi MediaTek ile ilk LPDDR5X RAM belleğin onay süreci tamamlandı. JEDEC’in standartları yayınlamasının ardından kısa bir süre sonra tamamlanan yeni bellek desteği Dimensity 9000 amiral gemisi yonga seti içerisinde yer alıyor. Öncesinde de bazı akıllı telefonlar içerisinde prototip bellekler test edilmeye başlanmıştı. 

Daha yüksek bant genişliklerine imza atan LPDDR5X RAM bellekler en pik noktada 8.53Gbps hızlarına kadar çıkabiliyor. Bu da LPDDR5 RAM belleklere göre yüzde 33 civarında daha fazla hız anlamına geliyor. Yeni teknoloji yaygınlaştıkça akıllı telefonlarda çok daha akıcı sistemler görmeye başlayacağız.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim