Anlık Bildirim

LUNA vakfı kurucusu Do Kwon, Karadağ’da yakalandı

Kripto para dünyasını büyük bir krize sürükleyen LUNA skandalının arkasındaki isim Do Kwon, Karadağ’da yakalandı. Do Kwon’un sahte evrak ile yetkilileri kandırmaya çalıştığı belirtiliyor.
LUNA Tam Boyutta Gör
Kripto para tarihinin en önemli skandallarından birisine imza atan ve 40 milyar dolardan fazla varlık ile batan LUNA ekosisteminin kurucusu Do Kwon uzun süredir yaşadığı kaçak hayatına son veriyor.

Do Kwon yakalandı

Karadağ kaynaklı haberlere göre 23 Mart tarihinde LUNA vakfı kurucusu Do Kwon gözaltına alındı. Yardımcısı Han Mo’nun da gözaltına alındığı bildirilirken kimliklerin tespiti için ikilinin parmak izi kayıtlarının beklendiği açıklandı.

Farklı suçlardan aranan Do Kwon hakkında geçtiğimiz Ekim ayında Güney Kore otoriteleri tarafından yakalama kararı çıkarılmış ve pasaportu da iptal edilmişti. Do Kwon’un havalimanında sahte belge sunarken yakalandığı ifade ediliyor.

Karadağ’ın Singapur veya Güney Kore ile iade anlaşması bulunmuyor. ABD ile eski bir iade anlaşması var ve daha önce talepler karşılanmış. Do Kwon için ABD’de de açılmış davalar mevcut. Ayrıca Interpol ile de iade konusunda görüşmeler yapılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim