Anlık Bildirim

macOS High Sierra'da yeni bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı

Apple'ın masaüstü işletim sisteminin güvenliğiyle ilgili endişe verici sorular ortaya çıkmaya devam ediyor. MacOS High Sierra'da ciddi bir şifre açığı daha keşfedildi.
Bazılarınız geçen yıl macOS'ta dileyen herkesin sadece kullanıcı adı bölümüne "root" yazarak ve parolayı boş bırakarak Mac bilgisayarlara giriş yapmalarına izin veren kritik güvenlik açığını hatırlayacaktır. Neyse ki Apple hızlı davranarak sorunu çözen bir güncelleme yayınlamıştı ancak şimdi yeni bir şifre hatası ortaya çıktı.
Open Radar tarafından açığa çıkarılan hata raporuna göre, macOS High Sierra'nın mevcut sürümünde kullanıcılar, Sistem Tercihleri'nde yer alan App Store menüsünü kilidini şifreye ihtiyaç duymadan açabiliyor. Yani bu bölüme girmek için -her ne kadar mantık dışı olsa da- herhangi bir şifre girmek yeterli oluyor.

Apple kullanıcılarından özür diledi

Görünüşe bakılırsa bu sorun, Sistem Tercihleri'ndeki App Store bölümüyle sınırlı. Yani önceki hata gibi genel kapsamlı değil. Sonuç olarak karşımızda ciddi bir güvenlik açığı var ama iyi haber şu ki Apple, sorunu henüz genel kullanıma sunulmayan macOS 10.13.3'ün son beta sürümünde düzelttiğini iddia ediyor.
Cupertino merkezli şirket yayınladığı bildiride "Bu hatadan dolayı büyük pişmanlık duyuyoruz ve hem bu güvenlik açığı hem de neden olduğu endişe nedeniyle tüm Mac kullanıcılarından özür dileriz. Müşterilerimiz daha iyisini hak ediyor. Bunun bir daha yaşanmaması için geliştirme süreçlerimizi denetliyoruz" dedi. Açıktan nasıl yararlanıldığını aşağıdaki video aracılığıyla görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2800 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
app store, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim