Anlık Bildirim

Mars'tan ilk kaya örneği geliyor: Nasa, sondaj çalışmasının başarılı olduğunu açıkladı

Nasa, Mars üzerinde çalışmalarına devam ediyor ve yeni gönderilen Perseverance robotu ilk kaya örneğini almayı başardı. Güvenli bir şekilde saklanan ilk örnek, 10 yıl sonra geliyor.

Mars'tan ilk kaya örneği alındı: Dünya'ya gelmesi 10 yıl sürecek Tam Boyutta Gör

Nasa tarafından Mars'tan ilk kaya örneğinin başarılı bir şekilde alındığı açıklandı. Örneği almayı başaran uzay robotu Perseverance, Jezero Krateri’ne ilk inişini Şubat ayında gerçekleştirdi. Ekvatorunun yaklaşık 20 derece kuzeyinde yer alan bu derin arazi, önceden bir göl yatağına sahip gibi görünmesi sebebiyle yaşam izleri taşıdığı düşünülüyor.

İlk örnek bilime ışık tutacak

Perseverance, iniş bölgesinden 2 km ileriye giderek Citadelle olarak adlandırılan tepeye ulaştı. ''Rochette'' olarak adlandırılan kalın bir levha üzerinde sondaj işlemi uygulayan robot, kaya çekirdeğini titanyum bir tüpe yerleştirerek toplama işlemini başarı ile tamamladı.

Mars'tan ilk kaya örneği alındı: Dünya'ya gelmesi 10 yıl sürecek Tam Boyutta Gör

Nasanın Mars robotu, ilk kaya örneği denemesini geçen ay yapmıştı ancak, kayanın yumuşak çıkması sebebiyle görev başarısız olmuştu. Mars’tan gelecek ilk örnek oldukça heyecan yaratırken, bu örnekler uzay aracı ile beraber 10 yıl sonra Dünya’ya ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim