Nasa tarafından Mars'tan ilk kaya örneğinin başarılı bir şekilde alındığı açıklandı. Örneği almayı başaran uzay robotu Perseverance, Jezero Krateri’ne ilk inişini Şubat ayında gerçekleştirdi. Ekvatorunun yaklaşık 20 derece kuzeyinde yer alan bu derin arazi, önceden bir göl yatağına sahip gibi görünmesi sebebiyle yaşam izleri taşıdığı düşünülüyor.
İlk örnek bilime ışık tutacak
Perseverance, iniş bölgesinden 2 km ileriye giderek Citadelle olarak adlandırılan tepeye ulaştı. ''Rochette'' olarak adlandırılan kalın bir levha üzerinde sondaj işlemi uygulayan robot, kaya çekirdeğini titanyum bir tüpe yerleştirerek toplama işlemini başarı ile tamamladı.
Nasanın Mars robotu, ilk kaya örneği denemesini geçen ay yapmıştı ancak, kayanın yumuşak çıkması sebebiyle görev başarısız olmuştu. Mars’tan gelecek ilk örnek oldukça heyecan yaratırken, bu örnekler uzay aracı ile beraber 10 yıl sonra Dünya’ya ulaşacak.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:
Geçin bu hikayeleri, nüfusun yarısından çoğu, uygurlar, tibetliler, diğer etnik halklar sefalet içinde yüzüyor, hala daha açık et pazarları var, köpek, kedi eti gırla el altından, polislere rüşvet verilerek satılıyor, dünyanın en rüşvetçi ve dolandırıcı insanları bu çinliler, her türlü hile hurda pislik bunlarda, ne insan hakları ne hayvan hakları hiç bir şey yok.
Japonlar bunu nasıl kaptırdı yahu?
titanfall gerçek oluyor desenize
Tam teşekküllü işlevsel gerçek Mecha yapmak Japonlara değil de Çinlilere kısmetmiş.