Anlık Bildirim

Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM müjdesi!

MİLGEM Projesi'nin 6, 7 ve 8'inci gemileri için ihale süreci başladı. Yeni gemilerin yerlilik oranı çok daha yüksek olacak.                                                

Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM müjdesi! Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin deniz filosunu yerli gemilerle genişletme çalışması doğrunda hayata geçirilen MİLGEM Projesi’ne sınıfı yeni gemiler ekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, MİLGEM 6, 7 ve 8’inci gemileri için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yeni gemilerin öncekilere kıyasla daha fazla yerli ve milli ekipmana sahip olması hedefleniyor.

MİLGEM Projesi kapsamında geliştirilen dört adet Ada sınıfı korvetler Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. MİLGEM’in beşinci gemisi olan İ-Sınıfı fırkateynin inşa çalışmaları ise devam ediyor. İstanbul Fırkateyni isimli beşinci gemi, yüzde 75 yerlilik oranıyla Türkiye’nin ilk milli fırkateyni olacak. 2023 yılında Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanıyor.

MİLGEM’in son üç gemisinin ihale detayları ssb.gov.tr’de yayımlandı. MİLGEM ALTINCI, YEDİNCİ VE SEKİZİNCİ GEMİLERİN TEDARİKİ PROJESİ TEKLİFE ÇAĞRI DOSYASI isimli duyuruya ulaşarak ihalenin detaylarını görüntüleyebilirsiniz. İhaleye katılacak firmaların yurt içinde yerleşik tersaneye sahip olması ya da dizayn alt yüklenicisinin yurt içinde yerleşik bir tersane ile iş birliği yapması gerekiyor.

Önceki MİLGEM ihalelerinde olduğu gibi bu ihalede de yerlilik oranının artırılması hedefleniyor. MİLGEM’in 6, 7 ve 8’inci gemileri; geliştirme, iyileştirme, millileştirme, yerlileştirme ihtiyacı bulunan sistemler hariç MİLGEM5’incigemisine eş gemiler olacak.

MİLGEM’in 6, 7 ve 8’inci gemilerinin özellikleri

  • Uzunluk: 99,5 m Genişlik: 14,4 m
  • Ağırlık: 2400 ton
  • 29 deniz mili üzerinde seyir hızı
  • 35 megavat gücünde gaz türbini ve dizel makinelerde çift pervaneden oluşan sevk sistemi
  • İntikal sürati ile ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menzili
  • 10 gün denizde kalabilme özelliği
  • 10 tonluk helikopter için gerekli ekipmanlara sahip
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim