Anlık Bildirim

MediaTek, bilgisayar sektörü için özel işlemciler üretecek

Akıllı telefon işlemcileri ile bilinen MediaTek, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar için işlemciler üretmeyi planlıyor. Qualcomm'un da dahil olacağı bilgisayar sektöründe rekabet artacak.

MediaTek, bilgisayarlara güç verecek işlemciler üretecek Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon işlemcileri ile bilinen MediaTek, Qualcomm’un Tech Summit etkinliğine az bir süre kala California’da Yönetici Zirvesini etkinliğini başlattı. Akıllı telefon sektöründe yaklaşık yüzde 40'lık bir pazar payına sahip olan şirket, bilgisayarlara güç verecek işlemciler üretmeyi planlıyor.

İşlemci pazarı kızışacak

Windows için Arm tabanlı işlemcileri önümüzdeki birkaç yıl içerisinde piyasaya sunmayı planlayan MediaTek, düşük seviye ve giriş seviye ChromeBook’lar için üretilen işlemcileri ile bilgisayar sektöründe varlık gösteriyordu. Diğer şirketlerin x86 mimarisinden Arm tabanlı çiplere geçiş planları yaptığını düşünürsek, MediaTek'in bu fırsatı kaçırmak istemediğini söyleyebiliriz. Şirketin yeni işlemcileri geliştirme aşamasında olsa da, devam eden Yönetici Zirvesi etkinliğinde bununla ilgili yeni bir duyuru yapılması bekleniyor.

Apple'ın eski üreticileri tarafından kurulan Nuvia'yı satın alan Qualcomm da, Apple'ın M serisi işlemcileri ile rekabet edebilmek için 2023 yılına kadar kendi bilgisayar işlemcilerini üretmeyi planlıyor. Bununla beraber akıllı telefon sektöründe gördüğümüz rekabetin bilgisayar sektörüne de dahil olacağını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim