Anlık Bildirim

MediaTek zoru başardı: Ray Tracing geliyor

MediaTek, ARM ve Tencent Games mobil dünyanın ilk ışın izleme SDK aracını geliştirmeyi başardı. Dimensity 5G yonga setleri artık ışın izleme de destekleyecek.

Dimensity 1200 Tam Boyutta Gör

Tüm mobil dünya Samsung’un Exynos 2200 yonga seti ile Radeon tabanlı grafik birimi üzerinden ışın izleme teknolojisinin gelmesini bekliyordu ancak MediaTek büyük bir sürpriz yaptı. 

MediaTek ve ışın izleme

Işık efektlerinin daha gerçekçi bir şekilde yüzeylere yansıması oyunlarda önemli bir görüntü iyileşmesi sağlıyor. Işın izleme olarak bildiğimiz teknoloji hali hazırda masa üstünde yer alıyordu ancak mobile gelmesi uzun sürmeyecek. 

MediaTek firması Dimensity 1200 yonga setini tanıttığı zaman ışın izleme konusunda çalışmalar yaptığını dile getirmişti. Yaz aylarında da bir SDK yayınlama sözü verdi. Aradan uzun bir zaman geçti ve MediaTek verdiği sözü tuttu. 

ARM ve Tencent ile birlikte çalışan MediaTek ilk ışın izleme ve programlama aracını geliştirdiklerini duyurdu. Yeni SDK projesi Vulkan Işın İzleme teknolojisini temel alıyor ve Tencent Games ışın izleme hatları desteğinde geliştirildi. 

ARM Mali grafik birimleri yeni görüntü işleme birimi sayesinde enerji verimliliğini gözeterek bundan en iyi sonucu almayı amaçlıyor. Haliyle Dimensity 5G yonga setleri de bundan en iyi şekilde faydalanacak. Yakın zamanda ışın izleme teknolojisi ile ilgili daha fazla detay öğrenebileceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11223 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mediatek, ışın izleme ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim