Anlık Bildirim

MediaTek gözünü PC pazarına çevirdi: Yeni işlemciler yolda

Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden MediaTek, bugün düzenlenen bir etkinlikte gelecek planlarını açıkladı. Yonga devi, akıllı telefon pazarındaki liderliğini PC pazarına taşımayı planlıyor. 
MediaTek gözünü PC pazarına çevirdi: Yeni işlemciler yolda Tam Boyutta Gör
Akıllı telefonlarda karşımıza çıkan ARM mimarili işlemciler, sahip oldukları performansla bilgisayarlara meydan okuyacak kadar güçlü hale geldiler. Günümüzde Apple, M serisi işlemciler ile bu pazara öncülük ederken, diğer çip üreticileri de ARM PC pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Bu isimler arasından MediaTek, bugün düzenlenen özel bir etkinlikte PC pazarını içeren gelecek planlarını açıkladı.

MediaTek'in ilk hedefi Chromebook pazarı olacak

Bilindiği üzere MediaTek, Dimensity serisi işlemciler ile büyük bir ivme yakaladı ve günümüz akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri haline geldi. Şimdi de bu başarıyı PC pazarına da taşımayı planlayan şirket, düzenlenen etkinlikte ilk hedeflerinin Chromebook pazarı olacağını duyurdu. Zira yakın zamanda Kompanio 520 ve Kompanio 528 Chromebook işlemcilerini tanıtan yonga devi, bu işlemcilerin günlük kullanım performansına ve güç verimliliğine dikkat çekmişti. 

Ayrıca MediaTek, CPU ve GPU tasarımlarını üçüncü taraf üreticilerden satın almak yerine kendi bünyesinde hazırlamayı planlıyor. Yonga devinin bilgisayar operasyonları ise daha önce Intel'de on yıl görev yapan, MediaTek başkan yardımcısı ve müşteri bilgi işlem genel müdürü Adam King tarafından yönetilecek. Paylaşılan bilgilerden yola çıkarak gelecek nesil işlemcilerde Qualcomm, MediaTek ve Apple arasında yaşanan rekabetin hız kazanacağını söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim