Anlık Bildirim

Qualcomm, TSMC'nin ardından tekrar Samsung'a dönebilir

Yarı iletken sektörünün dev isimlerinden Qualcomm, yeni amiral gemisi işlemcilerin üretimi için Samsung'u tercih edebilir. İki şirketin iş birliği devam edecek. İşte detaylar
Qualcomm, TSMC'nin ardından tekrar Samsung'a dönebilir Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon pazarında ürettiği işlemciler ile büyük bir ivme yakalayan Qualcomm, TSMC’nin ardından tekrar Samsung’a geri dönebilir. Bugün yonga devi, yeni amiral gemisi işlemciler hakkında açıklamalarda bulundu.

Qualcomm ve Samsung iş birliğini devam edecek

Bilindiği üzere Qualcomm, Samsung Foundry tarafından üretilen Snapdragon 888 ve Snapdragon 8 yonga setlerinde aşırı ısınma ve performans sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle Snapdragon 8+ Gen 1 ve Snapdragon 8 Gen 2 üretimini Tayvan merkezli TSMC’ye taşıyan yonga devi, yeni nesil 3nm ve 2nm işlemcilerde kararından geri adım atmayı planlıyor olabilir.

TheElec tarafından bildirilenlere göre Qualcomm’un Başkan Yardımcısı ve CMO’su Don Maguire, Qualcomm’un ''Samsung ile olan iş birliğinin devam ettiğini'' ve şirketin 3nm ve 2nm yarı iletken çipler için Güney Koreli Firma ile yeniden çalışabileceğini açıkladı.

Qualcomm'un 3nm yongaların üretimi için TSMC'yi tercih ettiği söyleniyor. Ancak Samsung cephesinde yaşanan sorunlar çözüldüyse, yeni nesil bazı işlemciler Samsung Foundry imzasını taşıyabilir. Zira günümüzde Samsung, 3nm ve 4nm yongalar için FinFET yapısını kullanan TSMC’ye kıyasla GAA teknolojisini hayata geçirdi ve bunun güç verimliliği açısından önemli kazanımlar getirmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim