Anlık Bildirim

MediaTek yüzde 39 pay hedefliyor

Dimensity serisiyle mobil yonga pazarında önemli işler başaran MediaTek yeni yılda da iddialı. Rakibi ile arasındaki farkı daha da açacak olan firma gelirlerini de katlayacak. 

MediaTek Tam Boyutta Gör

2021 yılını Qualcomm’un önünde lider olarak tamamlayan MediaTek şimdi gözünü farka dikti. Firma yılın ilk çeyreğinde rakibi ile arasındaki farkı daha da açmayı planlıyor. Dimensity 9000 bunda önemli rol oynayacak. 

MediaTek’den rekor 2021

Geçen yıl Dimensity serisinin etkisiyle mobil yonga pazarında liderliği ele geçiren MediaTek toplamda 17. 6 milyar dolar gelir elde etti ve yüzde 53 büyüme yaşadı. İlk kez 4 çeyrek üst üste faaliyet kârını arttıran firma 5G, Wi-Fi 6 ve düşük güç yönetim devrelerine yaptığı yatırımların karşılığını aldı. 

Geçen yılın son çeyreğinde 4. 6 milyar dolar gelir elde eden firma akıllı telefon tarafında biraz gerileme yaşasa da Nesnelerin İnterneti ve diğer bölümlerde büyüme gördü. Bununla birlikte yıl bazında yüzde 33.5 büyüdü.

Firmanın yeni yılda planları daha büyük. Çeyrek gelirlerini 5 milyar dolar civarına çıkarmayı amaçlayan firmanın yıl geneli gelir beklentisi de 20 milyar dolara çıktı. Ayrıca firmanın pazar payı beklentisi yüzde 39 seviyesine çıkmış durumda. Qualcomm’un ise yüzde 29 seviyesinde seyretmesi bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim