Anlık Bildirim

MediaTek liderliğinin sürdürdü, Qualcomm ise 5G lideri

Dimensity yonga setleri akıllı telefon dünyasına damga vuran MediaTek mobil yonga pazarında da liderliğini sürdürüyor. Bununla birlikte 5G adaptasyon oranında Qualcomm’un gerisinde kalıyor. 

MediaTek Tam Boyutta Gör

Mobil yonga pazarında Dimensity serisinin desteğiyle liderliği eline geçiren MediaTek istikrarlı bir yükseliş sergiliyor. Liderliği bırakmamakta kararlı olan Tayvanlı yonga devi 5G telefonlar konusunda ise rakibinin oldukça gerisinde kalıyor. 

MediaTek lider

Counterpoint tarafından yılın üçüncü çeyreği için yapılan araştırmaya göre MediaTek pazar payını 7 puan daha arttırarak yüzde 40 seviyesine çıkardı. Qualcomm ise aynı dönemde 1 puan düşüş yaşayarak yüzde 27 seviyesine geriledi. 

5G telefonlar dediğimiz zaman ise elini daha çabuk tutan Qualcomm açık ara önde. Pazar payı neredeyse iki kat artarak yüzde 62 seviyesine yükselmiş. MediaTek ise bu dönemde sadece 3 puan kazanarak yüzde 28 seviyesine çıkmış. 

Son çeyrekte bu sıralamanın değişmesi beklenmiyor. MediaTek özellikle Asya, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarında başarılı işler yapıyor. Bununla birlikte ABD pazarında Qualcomm’un etkili olması 5G konusundaki liderliğini perçinliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim