Anlık Bildirim

Mercedes-Benz Türk de üretime koronavirüs arası veriyor

Şirketten yapılan açıklamada, hem çalışanların sağlığını korumak hem de tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle Hoşdere ve Aksaray'daki fabrikalarda üretime iki hafta ara verildiği belirtildi.

Mercedes-Benz Türk de üretime koronavirüs arası veriyor Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de üretime ara veren otomotiv firmalarına Mercedes-Benz Türk de dahil oldu. Şirketin Hoşdere ve Aksaray’daki fabrikalarında üretim iki hafta duracak.

Mercedes-Benz Türk’ten yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgını ile ilgili çalışmalarımızın ve toplumumuzun sağlığına yönelik tedbirler ile uluslararası tedarik zincirindeki lojistik aksamalar kapsamında, üretim faaliyetlerimize Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 23 Mart – 5 Nisan, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ise 28 Mart – 10 Nisan tarihleri arasında iki haftalığına ara verme kararı aldık” ifadelerine yer verildi.

Mercedes-Benz Türk’ün açıklamasından önce, ülkemizde üretim yapan Ford Otosan, Toyota ve Honda da üretime iki hafta süreyle ara vereceklerini duyurmuştu.

Tofaş, ara vermek yerine üretim hızını düşürdü

Ülkemizin önemli üreticilerinden Tofaş ise bu konuda farklı bir yol izliyor. Tofaş, üretime ara vermek yerine riskleri en aza indirmek için 23 Mart itibarıyla üretim hatlarında 1.5 metre sosyal mesafe kuralı aldığını ve üretim hızını düşürdüğünü açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim