Anlık Bildirim

Linux kullanıcılarına Intel Arc ekran kartı müjdesi

Intel Arc Alchemist ekran kartları piyasaya çıkmadan önce Linux platformuna sağlanan optimizasyonlar sayesinde pek çok oyunda yüzde 40’a varan performans artışları elde ediliyor. 

Intel Arc

Tanıtım tarihi gecikmiş olsa da Intel’in Arc Alchemist ekran kartları her açıdan oyuncuların gönlünü kazanmak için çaba sarf ediyor. Linux tarafında Intel ilk günden itibaren uyumluluk sorunları yaşanmamasını sağlayacak. 

Mesa dağıtımında Intel Arc desteği

Popüler Linux dağıtımlarından Mesa, yayınlanacak olan 22.0 güncellemesinde Intel Arc Alchemist DG2 ekran kartlarına yüzde 20-40 arasında performans kazanımı getiriyor. Güncellemede Intel’in Linux topluluğuna sağladığı iş hattı optimizasyonlarının etkisi büyük.

OpenGL ve Vulkan performansını önemli ölçüde arttıran bu optimizasyonlar oyunlarda etkisini net bir şekilde gösteriyor. Unigine Valley ile Intel Arc DG2-448 ekran kartı yüzde 40 performans artışı sağlarken, DOTA 2 ile yüzde 30, Xonotic ile yüzde 14 artış gözlemleniyor. 

Mesa 22.0 ile 200 yeni kod satırının eklendiği belirtilirken optimizasyonlar piyasadaki mevcut Intel grafik birimlerinin performansını etkilemiyor. Mesa 22.0 güncellemesi yakın bir zaman içerisinde kullanıma sunulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim