Anlık Bildirim

Microsoft'un kendi antivirüs programı Office güncellemesini fidye yazılımı olarak algıladı

Microsoft Defender, resmi Microsoft Office güncellemesini fidye yazılımı olarak algılayarak kurumsal müşterilere şok yaşattı. Çok sayıda şikayet alan şirket duruma acil müdahalede bulundu.

Microsoft Defender, Office güncellemesini tehdit olarak algıladı Tam Boyutta Gör

Windows'taki yerleşik antivirüs çözümü Microsoft Defender, kurumsal müşterilere kötü bir sürpriz yaptı. 16 Mart'ta yayınlanan Microsoft Office güncellemesini fidye yazılımı olarak algılayarak sistem yöneticilerini şoka uğrattı.

Microsoft Office program paketi için güncellemeleri yüklemeye çalışırken, antivirüs yazılımının sürece müdahale ederek kullanıcıları fidye yazılımı tehlikesi konusunda uyardığı belirtiliyor. Elbette ki bu bir yanlış pozitifti.

Microsoft Defender, Office güncellemesini tehdit olarak algıladı Tam Boyutta Gör

Hatalı kod neden oldu

Microsoft tarafından yapılan açıklamada "16 Mart sabahından itibaren müşteriler dosya sisteminde fidye yazılımıyla ilgili bir dizi "yanlış pozitif" algılamayla karşılaşmış olabilir. Kısa süre önce dağıtılan bir güncellemenin, hiçbir sorun yokken uyarıların tetiklenmesine neden olan bir kod sorununa yol açtığı tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Yazılım devi, kurumsal müşterilerden çok sayıda şikayet aldıktan sonra ilgili problemin şirket mühendisleri tarafından giderildiği belirtti. Yapılan acil müdahalenin ardından Defender'ın artık Office güncellemelerini fidye yazılımı olarak algılamadığı bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim