Anlık Bildirim

Microsoft Flight Simulator’deki 212 katlı kulenin sebebi ufak bir yazım hatası

Microsoft Flight Simulator'ün verilerinin temelini oluşturan OpenStreetMap üzerinde bir üniversite öğrencisinin yaptığı ufak bir yanlış düzenleme, oyunda 212 katlı bir kulenin belirmesine sebep oldu.

Microsoft Flight Simulator’deki 212 katlı kulenin sebebi ufak bir yazım hatası Tam Boyutta Gör

Microsoft Flight Simulator, gerçek dünyayı oldukça ayrıntılı şekilde yansıtmasıyla oyunculardan bir hayli ilgi kazanmayı başarmıştı. Oyunun içerisinde Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekte olmayan 212 katlı bir kule ise yakın zamanda dikkat çekti ve araştırma konusu oldu. Açıklamaya göre bu kule,bir öğrencinin harita verileriyle yaptığı çalışma sırasında bir el kazasıyla yanlış girdiği kat sayısı yüzünden oluştu ve hâlâ oyunda duruyor.

Nathan Wright adlı üniversite öğrencisi, OpenStreetMap verilerinde çalışması gereği yaptığı ufak bir düzenlemede kulenin kat bilgisini yanlış girdi. Bu yanlış giriş sebebiyle normalde 2 katlı olması gereken bir kule, 212 katlı hale geldi ve bir dağ yüksekliğinde oyundaki yerini aldı. Bu verinin oyuna bu kadar hızlı geçmesinin sebebi ise oyunun haritalandırmayı ve binaları oluşturmayı aynı veritabanı üzerinden yapıyor oluşundan kaynaklanıyor.

Microsoft Flight Simulator, Bing Haritalar’dan yeni verileri alıp güncellenene kadar bu 212 katlı Melbourne kulesi, yerinde duracak. Bu kuleyi ziyaret etmek isteyenler buradaki YouTube videosuna gidebilir ve hatta kulenin üzerine başarılı bir inişi de izleyebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6935 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft flight sim, flight simulator ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim