Anlık Bildirim

Microsoft Otomobiller için Yeni Bir Yazılım Daha Geliştirdi:Windows Embedded Automotive 7

Bilindiği üzere günümüzde otomotiv teknolojisi her geçen gün gelişmeye devam ediyor.İlk zamanlarda tamamen mekanik bir makine olan otomobiller şimdilerde ise birer elektromekanik harikası konumundalar. Dolayısıyla günümüzdeki otomobillerin en önemli parçalarından biri elektronik kontrol üniteleri ve otomobilin bütün parçalarının fonksiyonlarını yerine getirmelerini sağlayan yazılımlar.

Microsoft, bilgisayar yazılımları endüstrisindeki liderliğini otomobil yazılımları endüstrisinde de sürdürmeyi başarıyor. Halihazırda Ford, Fiat, Kia ve Nissan gibi markaların otomobilleri için yazılımlar hazırlayan Microsoft; yeni bir yazılım daha geliştirdi: Windows Embedded Automotive 7. Microsoft geliştirdiği bu yeni yazılımla yepyeni ve etkileyici özellikler sunmayı başarmış. Bunlardan en önemlileri Silverlight ve TellMe. Silverlight 2 ve 3 boyutlu grafik geliştirmelerini içerirken, Tellme ise bir metni konuşmaya, konuşmayı ise metne çevirebiliyor.

Ayrıca Microsoft, günümüzün popüler elektrikli arabası Nissan LEAF'in dokunmatik bilgi ekranının da bu sistem tarafından işletildiğini bildirdi. LEAF sürücüleri bu ekran sayesinde navigasyon ve klima sistemini kontrol etmelerinin yanı sıra yine bu ekrandan en yakın elektrik şarj istasyonunu, otomobilin batarya-tüketim durumu bilgilerini de takip edebilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4308 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan leaf, microsoft ve Yazılım
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim