Anlık Bildirim

Microsoft, siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu 500 milyon dolara satın alıyor

Microsoft siber güvenlik şirketlerine yatırım yapmayı sürdürüyor. Yazılım devi bulut tabanlı güvenlik tehdidi algılama yazılımı geliştiren RiskIQ'yu 500 milyon dolara satın alacak.

Microsoft, siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın alıyor Tam Boyutta Gör

Microsoft, San Francisco merkezli siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın almaya hazırlanıyor. Bloomberg'in haberine göre yazılım devi bu satın alma hamlesi için 500 milyon doların üzerinde bir para ödeyecek. Anlaşmanın önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

Microsoft, RiskIQ'yu satın alarak ürün yelpazesini genişletmeyi ve artan küresel siber saldırı dalgası karşısında müşterilerini daha iyi korumayı planlıyor. 2009 yılında kurulan RiskIQ'nun bulut tabanlı güvenlik tehdidi algılama yazılımı geliştirdiğini belirtelim.

Microsoft, siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın alıyor Tam Boyutta Gör

Aynı sektörden yılın ikinci satın alımı

RiskIQ siber güvenlik pazarında boy gösterdiği süre boyunca Facebook, BMW, American Express ve ABD Posta Servisi (USPS) gibi çok büyük müşteriler edinmeyi başardı. Microsoft, 2021'in ilk yarısında artan bilgisayar korsanı ve fidye yazılımı saldırıları ışığında siber güvenlik şirketlerini satın almaya devam ediyor.

Yazılım devi geçtiğimiz Haziran ayında IoT cihazlarının güvenliğiyle ilgili teknolojiler üreten ReFirm Labs'ı açıklanmayan bir miktar karşılığında satın almıştı. Microsoft'un güvenlik konusunda çalışan 3.500'den fazla çalışanı var. Şirket siber saldırıların sayısındaki ciddi artışı önemseyerek gerekli aksiyonları almayı sürdürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim