Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden?

Microsoft bu sonbaharda yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesi ile birlikte üçüncü parti sürücüleri sistem klasörünün dışına taşıyarak farklı bir konumda izole edecek. İşte detaylar...

Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden? Tam Boyutta Gör

Bu yılın sonlarında yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesi, işletim sistemindeki sürücü sorununu da ele alacak. Sürücüler bildiğiniz üzere Windows 10'un bilgisayarınızdaki donanım bileşenleriyle iletişim kurmasını sağlayan son derece önemli dosyalardır.

Ancak özellikle üçüncü parti sürücülerin kritik sistem arızalarına, çakışmalara ve performans sorunlarına neden olabildikleri bir gerçek. Microsoft bu sonbaharda kullanıma sunulacak Sun Valley kod adlı Windows 10 21H2 güncellemesi ile bu konuda önemli bir adım atacak.

Sürücülerin güncel tutulması bilgisayarınızın düzgün çalışması için çok önemli olsa da yanlış veya sorunlu sürücünün yüklenmesi biraz önce de belirttiğimiz üzere mavi ekran hatalarına ve performans düşüşlerine yol açabiliyor. Yazılım devi artık üçüncü parti sürücüleri başka bir klasörde izole edecek.

Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden? Tam Boyutta Gör

Sistem kararlılığını iyileştirecek

Şu anda Windows 10'daki tüm sürücüler C:\Windows\System32\DriverStore klasöründe saklanıyor, yani işletim sisteminin tam da kalbinde. Son derece önemli olan bu sistem klasöründe yerel sürücülerle birlikte üçüncü parti sürücülerin depolanması bazı sorunlara neden olabiliyor.

Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden? Tam Boyutta Gör

Sun Valley kod adlı bir sonraki büyük güncellemeyle bu durum değişecek. Üçüncü parti sürücüler C:\Windows\OEMDRIVERS konumunda yer alan ayrı bir klasörde tutulacak. Microsoft hali hazırda Insider Programı üyelerine sunulan  Windows 10 21H2 önizleme sürümlerinden birinde bu değişikliği hayata geçirmiş durumda.

Üçüncü parti sürücülerin yerel sürücülerden ayrı bir klasörde izole edilmesinin, sistem kararlılığını iyileştirerek mavi ekran hatalarını ve çökmeleri azaltması bekleniyor. Aynı zamanda düzenli sürücü güncellemesi yapan kullanıcıların bilgisayarlarında performans artışı sağlaması da söz konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13332 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, driver ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim