Anlık Bildirim

Milli AR gözlüğü için protokol imzalandı: Ordu için artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirilecek

ASELSAN'ın şirketleri olan BİTES ve ASELSAN SİVAS, milli artırılmış gerçeklik gözlüğünü geliştirmek adına protokolü imzaladı.                                    

Milli artırılmış gerçeklik gözlüğü için ilk adım atıldı Tam Boyutta Gör

Günümüzde birçok ülkenin ordusunun kullandığı artırılmış gerçeklik gözlüğünün Türk askerlerinde de kullanılabilmesi için ilk adımlar atıldı. 

Milli Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Geliyor

Geçtiğimiz saatlerde Anadolu Ajansı'nın yaptığı habere göre ASELSAN'ın şirketleri olan BİTES ve ASELSAN SİVAS, Defence Turkey Dergisi'nin düzenlediği Uluslararası Geleceğin Askeri Konferansı esnasında milli artırılmış gerçeklik gözlüğünü üretmek adına ilk protokolü imzaladı. Projenin ilk fazında harici sensör ve kameralarla birlikte çalışabilen, geniş bakış açısına (FoV) sahip, 5G - LTE- Wi-Fi desteği bulunan, çevresel koşullara uygun, askeri operasyonlarda kullanılabilir bir gözlük geliştirilecek.

Projenin ilk hedefi bu tarz ürünlerde yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldırmak ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bir prototip tasarlamak olacak. Projede BİTES, gözlüğün yazılımı üzerine çalışacakken, ASELSAN SİVAS da optik, elektronik ve optomekanik tasarım ve üretim sorumlulukları üstlenecek.

BİTES ve ASELSAN SİVAS, projenin ilerleyen fazlarında yurt dışı pazarında da rekabet edebilecek bir seviyeye ulaşmak istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim