Anlık Bildirim

Milli Muharip Uçak’ın adı belli oldu!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak (MMU) projesi ilerlemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce ise MMU’nun adı belli oldu.
Milli Muharip Uçak’ın adı belli oldu Tam Boyutta Gör
Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Kahramankazan’da bulunan tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Milli Muharip Uçak (MMU) için belirlenen isimi ve bir sonraki hedefi açıklandı. Milli Muharip Uçak, Türkiye’nin geliştirdiği yeni nesil bir savaş uçağı olarak envantere girdiğinde Hava Kuvvetleri’nin etkinliğinde ciddi bir şekilde artıracak.

Milli Muharip Uçak’ın adı KAAN oldu

TUSAŞ tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Milli Muharip Uçak’ın adı KAAN olarak açıklandı. Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Hürjet karşımızda ve 'Kaan'ımız (Milli Muharip Uçak) o da karşımızda. Ülkemize hayırlı milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ KAAN’ın sonraki hedefleri

MMU veya yeni adıyla KAAN, 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak envanterden çıkartılması planlanan F-16 savaş uçaklarının yerlerini alacak. Teknoloji ve nesil olarak çok daha üstün olacak olan KAAN’ın sonraki hedefleri de açıklandı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı konuşmada, MMU KAAN’ın ilk olarak yer testlerini tamamlayacağını ve arından sonraki hedefinin gökyüzü olduğu açıkladı:

“Sıradaki hamlemiz yer koşulları ve testleri sonrası uçuş. Uçuşu da mümkün olduğu kadar emniyetli şekilde yapmak için hazırlıklar bütün gücüyle devam edecek. Tabii çok ileri bir sistem, ileri sistemlerin entegrasyonu var; bunların hemen hemen hepsi de yerli. Önemli bir kısmı da ilk defa yapılıyor. O yüzden hepsini uçuşa emniyetli şekilde sahaya vermek istiyoruz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10496 kez okundu.
43 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
milli muharip uçak, kaan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim