Anlık Bildirim

Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi?

AMD'nin geliştirdiği açık kaynak ölçeklendirme teknolojisi, performans sorunları ile boğuşan Minecraft Java Edition için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir mi?
Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi? Tam Boyutta Gör


Yakın bir zamanda tanıtılmış olan AMD’nin FidelityFX Super Resolution(FSR) teknolojisi geniş donanım desteği ve açık kaynak oluşuyla teknoloji ve oyun dünyasında büyük ses getirdi. Bu teknoloji Nvidia’nın DLSS 2.0 teknolojisine rakip olarak görücüye çıktı. Teknoloji, oyunu sizin ekranda gördüğünüzden daha düşük bir çözünürlükte işlenmesini sağlayıp ardından o görüntünün çözünürlüğünü ölçeklendirerek oyunun performansını yükseltmeyi hedefliyor. Bu sayede 2.4 kata kadar daha iyi performans alınabiliyor.

Teknoloji, AMD’ye ait olmasına rağmen Nvidia’nın kendi DLSS teknolojisi için bile destek vermediği GTX 10 ve 16 serisi ekran kartları destekleniyor. Bunlarla birlikte sistem her oyun için ayrı eğitilmesi gerekmediğinden dolayı geliştiricilerin bu sistemi oyunlarına entegre etmelerinin sadece 2 saat sürdüğü belirtiliyor.

Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi? Tam Boyutta Gör


FSR’ın Minecraft’a ne katkısı olabilir?

Minecraft, temelinde düşük çözünürlüklü bloklardan oluşan bir oyun olduğundan dolayı bu tür ölçeklendirme teknolojileri Minecraft’ta inanılmaz bir performans sergiliyor. Minecraft’ın Bedrock Edition versiyonu halihazırda FSR’dan çok daha iyi olan DLSS teknolojini destekliyor ancak bu versiyon oyuncular tarafından pek sevilmiyor. Hem birçok hata içermesinden hem de oyun mekaniklerinin çok daha iyi çalışmasından ötürü birçok kişi Minecraft Java Edition’ı tercih ediyor.

Zaten DLSS yok mu?

Minecraft Java Edition’da maalesef RTX ve DLSS gibi teknolojiler kullanılamıyor. Bunun sebebi ise grafik motorunun DirectX değil de OpenGL olması. Aslında bu durum FSR için de bir sorun ama FSR’ın çalışma mantığının çok daha basit olması ve açık kaynaklı olması umut vaat ediyor.

Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi? Tam Boyutta Gör


Minecraft’ı geliştiren firma olan Mojang’ın bizzat böyle bir özellik üzerinde çalışması pek mümkün gözükmüyor. Buna rağmen, şu an çoğu Minecraft Java oyuncusu tarafından performans arttırmak için kullanılan Optifine ve Sodium gibi modların geliştiricilerinin bu özelliği kendilerine eklemeleri onlara çok büyük avantaj sağlayacaktır.

Bedrock Edition, Java’dan daha performanslı

Minecraft Bedrock Edition, Java Edition’a göre performans anlamında daha çok gelecek vaat ediyor. Bunun sebebi ise Java değil, AAA oyunların yapımında kullanılan C++ diliyle geliştirilmiş olması. Bu sayede çok daha güncel ve hızlı grafik motoru olan DirectX’i de kullanabiliyor. Bu avantajlarına rağmen şu an hatalarla boğuşuyor olsa da bunlar da zamanla düzeltiliyor.

Minecraft’ta yeni bir dönem başlayabilir mi? Tam Boyutta Gör


Mojang da bu yüzden kullanıcıları Bedrock Edition’a geçirmeye çalışıyor. Kullanıcılar ise, daha çok ödeme içerdiğinden, redstone ve dövüş mekaniklerinin düzgün çalışmamasından ve ünlü Minecraft serverlarından kopmamak için geçişi reddediyor.

FSR, eğer mod geliştiricileri tarafından yeterince ilgi görür ve zaman harcanırsa Minecraft Java oyuncuları için devrim niteliği taşıyabilecek bir performans artışına vesile olabilir. Bu sayede daha kötü bilgisayarı olan insanlar da oyunu rahat bir şekilde oynayabilir.

Kaynakça https://www.minecraft.net/tr-tr https://www.nvidia.com/tr-tr/ https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-fidelityfx-super-resolution Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19489 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
minecraft, rtx minecraft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim