Anlık Bildirim

MIT, WiFi sinyalini 10 kat artıran "akıllı yüzey" geliştirdi

MIT araştırmacıları WiFi sinyalini 10 kat artıran bir akıllı yüzey geliştirdiklerini açıkladılar. RFocus adı verilen bu teknoloji geleneksel yöntemlere göre daha az enerji tüketiyor.

MIT, WiFi sinyalini 10 kat artıran 'akıllı yüzey' geliştirdi Tam Boyutta Gör

Kablosuz teknolojilerin hayatımıza büyük bir kolaylık kattığı su götürmez bir gerçek. Ancak bu teknolojinin en büyük handikaplarından biri, sinyal gücünün her zaman istediğimiz seviyelerde olamaması ve bunun için de bazı sinyal artırıcı ek donanımlar kullanmak zorunda kalmamız. Ancak MIT'nin geliştirdiği yeni teknoloji gelecekte bu sorunu çözebilir.

RFocus teknolojisi

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı araştırmacıları, kablosuz sinyal gücünü yaklaşık 10 kat artıran RFocus adlı bir akıllı yüzey geliştirdiklerini duyurdular. RFocus, kablosuz ağın sinyal seviyesini en üst düzeye çıkarabilmek için, yazılımla birlikte üç birnden fazla minik anten işlevi sağlıyor. Ek bir donanıma ihtiyaç duyulmayacağı için de, geleneksel yöntemlere göre daha az enerji tükettiği belirtilmiş.

MIT, WiFi sinyalini 10 kat artıran 'akıllı yüzey' geliştirdi

RFocus teknolojisinin ne zaman kullanılabilir hale geleceği henüz açık değil. Ancak MIT araştırmacılarının, en azından gelecek adına böyle bir sorunu ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir adım attıklarını söylemek yanlış olmayacaktır. WiFi ağlarından, 5G'ye kadar birçok kablosuz bağlantı için daha uzun menzilli çekim gücü sağlayabilecek bu teknolojinin geliştirilme sürecinin devam ettiği de gelen haberler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim