Anlık Bildirim

Mobil cihazlar web trafiğini artırmaya devam ediyor

Web analiz şirketi SimilarWeb'in yayınladığı yeni rapor, mobil cihazların artış göstermesiyle birlikte, web sitelerine giden trafiğin de ciddi oranda yükseldiğini ortaya koydu.

Mobil cihazlar web trafiğini artırmaya devam ediyor

SimilarWeb'den gelen yeni bir rapora göre, dünyanın en iyi 100 sitesine yapılan toplam trafik, 2019'da ayda ortalama 223 milyar ziyarete ulaştı. Bu, 2017'ye göre yüzde 11.8, 2018'in toplam trafik istatistiklerine göre ise yüzde 8 artış demek.

Mobil trafik gittikçe artıyor

Mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte, genel web trafiğinin artması da doğal bir durum ancak SimilarWeb, büyümenin büyüklüğünü “şaşırtıcı” olarak nitelendiriyor. Zira rapora göre mobil trafik 2017 yılından bu yana yüzde 30.6 artış gösterirken, bu büyümenin, aynı dönemde yüzde 3.3 azalan masaüstü trafiğine rağmen gerçekleşmesi ise işin ilginç kısmı.

Mobil cihazlar web trafiğini artırmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

ABD, toplam trafik bakımından listenin başında yer alırken, kişi başına üretilen trafik hacmi söz konusu olduğunda Kanada, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Polonya da dahil olmak üzere diğerler ülkelerin gerisinde kalıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde ve belki de bazı nedenlerden dolayı, kullanıcılar yetişkinlere uygun içerik görüntüleme, kumar oynama ve çöpçatanlık sitelerine girmek için mobil cihazlarını kullanıyorlar. Masaüstü ise, finans, oyun ve akış gibi bazı kategorilere hala öncülük ediyor.

Mobil cihazlar web trafiğini artırmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Ayrıca, kullanıcıların sitelerde önceki yıllara oranla daha az zaman harcaması da ilgi çekici. Son üç yılda hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlarda toplam ziyaret süresi 49 saniye azalmış durumda. Rapora göre kullanıcılar, bir web sitesinde ortalama 12 dakika zaman harcıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim