Anlık Bildirim

Mobil oyun sektörü PC ve Konsolların toplamından daha fazla paya sahip oldu

Günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte büyük bir gelişim sağlayan mobil oyunculuk sektörü, PC ve Konsolların sektördeki toplam payını geride bıraktı. 

Mobil oyun sektörü PC ve konsolları geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Konsolların ve bilgisayarların öncülük ettiği video oyun sektörü 6 milyardan fazla insanın sahip olduğu akıllı telefonlar ile birlikte büyük bir ivme yakaladı. Oyun endüstrisi analisti Newzoo tarafından mobil PC ve konsol oyunculuğunun gelişimini gösteren yeni bir rapor paylaşıldı.

PC ve Konsolların toplamından daha büyük

Paylaşılan rapora göre tüm cihazlar arasından yüzde 53’lük bir paya sahip olan mobil oyun sektörü, geçen yıl toplam 90 milyar doların üzerinde bir gelir elde etti. Bununla birlikte konsollar ve PC’lerin toplamından daha büyük bir paya sahip olan bu sektör, aynı zamanda en hızlı büyüyen oyun segmenti olmayı başardı.

Raporun devamında mobil oyun sektörü gelirinin büyük bir kısmının Asya-Pasifik bölgesinden geldiği ve gelirin üçte birinden fazlasını Çin'in sağladığı yer alıyor. Paylaşılan veriler arasında yer alan Call of Duty Mobile, PUBG ve Genshin Impact oyunları, geliştiricileri Tencent ve Mihoyo'a toplam 18 milyar dolar gelir sağladı.

Covid-19 kısıtlamalarının hafiflemesi ile PC ve konsol satışları düşmeye devam ederken 2021’den bu yana hızlı bir yükseliş gösteren akıllı telefon pazarı, geliştiricilerin oyunlarını çeşitli cihazlarda daha kullanabilir hale getirmesi ile gelişimini devam ettirecek gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim