Anlık Bildirim

Pokemon Go çocuklarınızın bilgilerinin paylaşımına denetim getiriyor

Çocuğunuzun Pokemon Go oyununda hangi kişisel verilerini paylaştığını ve hangi bileşene onay verdiğini daha kolay bir şekilde takip edebileceksiniz. Niantic Kids bunun için geliştirildi.

İndirmeye sunulduğu dönemde fırtınalar estiren Pokemon Go halen çok ciddi bir oyuncu kitlesi tarafından oynanıyor. Genelde çocuk ve genç kesim tarafından tercih edilen oyun en önemli eksiğini gideriyor.

Niantic Kids neler sunuyor?

Adeta kitleleri peşinden sürükleyen oyun için haliyle ebeveynlerin de endişeleri vardı. Özellikle çocukların hangi kişisel verilerini paylaştığını kontrol etmek isteyen aileler için Niantic bir çözüm geliştirdi.

Niantic Kids adıyla oyuna entegre edilecek olan onay konsolu ebeveynlerin kişisel verilerin paylaşımını belirlemesini sağlayacak. Oyuna başlamadan önce aileler uygulama içi izinleri gözden geçirerek onay verecekler veya red edecekler.

Son dönemde kişisel verilerin korunması kapsamında alınan tedbirlere Pokemon Go da uymuş oluyor. Niantic Kids özelliği SuperAwesome iş birliği ile geliştirildi ve veri koruma standartlarına uyumlu.

Bu özelliğin yanında ebeveynlerin çocuklarının oyuna olan erişimini denetleyebildiği Pokemon Trainer Club da bulunuyor. Böylece oyun her iki açıdan ebeveynleri rahatlatmış olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim